Studentblogg

Studentorganisasjonene: Skeiv quiz-kveld

Klokken er 19:45 på Fincken i Bergen, hvor vi skal møte Mette fra Skeive Studenter. Stand (UiB’s internasjonale studentblogger) og jeg venter spent med hvert vårt glass. Hva vil kvelden bringe med seg? Vil vi kunne sprade seirende ut som kveldens skeiveste quiz-mestere?

  • Møt Mette, kveldens vert!
13183050_10153592394393616_987531156_n (1)

Mette, en kjent skikkelse på Fincken.

Kveldens quiz-sjef Mette (29), ønsker oss velkommen med et bredt smil. Selv kom hun i kontakt med Skeive Studenter i 2013 i forbindelse med en lignende Quiz-kveld arrangert på Fincken. Hun hadde ikke sitt eget lag og ble derfor plassert med en annen gruppe, hvor flere av dem var medlem av styret. De ble straks gode venner, noe som førte til at hun fikk lyst til å bli med i organisasjonen selv.

– Jeg ble faktisk plassert med samme lag to ganger og de – jeg siterer – «adopterte» meg som venn, sier hun og ler. Selv har hun studert bachelor i biomedisinsk vitenskap i Australia og ble ferdig med sin mastergrad i Helsevitenskap og Genetisk Veiledning ved UiB i fjor.

  • Hva er Skeive Studenter?

Skeive Studenter er en studentorganisasjon som har som mål å være et sosialt forum for LBGT-studenter ved UiB, HiB og andre høyere skoleinstitusjoner i Bergen. Alle er velkomne på våre arrangementer, man trenger ikke å være student eller medlem. Men på de arrangementene som medfører kostnader for organisasjoner må man bidra gjennom å betale medlemskontinent eller en enkeltsum.

Ønsker man å melde seg inn i Skeive Studenter kan man bare dukke opp på en av deres arrangementer. Akkurat nå er medlemskontigenten 50kr for et semester og 80kr for to semesteret, en overkommelig pris for en fattig student.

  • Hvilke type arrangementer holder Skeive Studenter? 

    6c0ddb_49f3bcc2266448629cf2e1f935d757d7

    Fincken, Bergens eldste bar for skeive. Bilde tatt fra: http://www.fincken.no/

Aktivitetene de arrangerer varierer litt fra år til år, forteller Mette videre. – Men vi har en månedlig Quiz (første torsdag i måneden) og en månedlig spillkveld (siste onsdag i måneden). Andre aktiviteter inkluderer skate-dag, bowling, filmkvelder, debatter, foredrag, pizza-kvelder, fester og annet gøy.

– I Juni har vanligvis parade-workshop hvor vi lager skilt og lignende til å bruke i Pride-paraden som holdes i begynnelsen av juni en gang. Vi har alltid en lastebil i paradene hvor våre medlemmer danser og har det gøy. I august har vi vanligvis en kick-off fest for å sparke i gang skoleåret, og i november har vi alltid en begivenhet for de transseksuelles minnedag. Vi samarbeider også med andre organisasjoner, studenter og ellers, hele året.

 

 

 

Kvelden videre

20:30 og første runde av Quiz’en er i gang. Med ark og penn sitter vi klar mens kveldens tema blir annonsert. Hæ? Norsk geografi? Vi flirer litt og rister på hodet da vi ender opp med 2 av 20 rette. På bordet ved siden av er det jubel. Det blir tydeligvis ingen Quiz-mestere av oss i kveld, men vi hygget oss likevel utrolig mye. 

Tusen takk til Mette som tok godt imot oss fortalte oss om studentorganisasjonen!

13242304_10153611597703616_60253355_o

Det ble ingen quiz-premie, men vi er glade og fornøyde likevel.

 

 

Vurdert å melde deg inn i en studentorganisasjon? Hvilke skal du velge og hvilke tilbud fins det å velge mellom? Mer informasjon kan du finne her. Sjekk også ut Studenttorget hvor de ulike studentorganisasjonene holder stand på Studentsenteret 16. aug 09:00–13:30.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *