Studentblogg

En guide til Dragefjellet

I en av Bergens skyfrie dager møter jusstudenten Emilie Melbø Kristoffersen smilende utenfor Drakefjellet.  Hun har sagt seg villig til å ta meg og Stand – vår internasjonale blogger – med på en guidet tur gjennom jussbygget, på folkemunne kjent som Drakefjellet.

Introduksjon av guiden vår

Emilie fører oss lommekjent gjennom bygget. Hun er på sitt tredje år i jusstudiene og sitter i styret av Det Juridisk studentutvalg (JSU). Hun har ikke blitt lei av regnet i Bergen enda, men kan tenke seg et studieopphold i Australia det siste studieåret.

Drakefjellet med drakeutsikt

Jussbygningen har tatt sitt navn fra fjellet det ligger på, med Drakeutsikt over Bergen og fjorden. De store vinduene gjør at utsikten fra kantinen nesten tar pusten av en. Her er det som regel stappfult, informerer Emilie.

Tips: Men for de som vil unngå kø kan det lønne seg og oppsøke kantinen utenfor de faste pausetidene 10:00-10:15, 11:00-11:30 og 14:00-14:15.

JSU tilbyr et pust i bakken

Vi starter med en det som tydeligvis er Emilies favorittsted, Det Juridiske Studentutvalgets kontor. Det ligner et vanlig pauserom med behagelige sofaer, vannkoker og mikrobølgovn. I tillegg selges det nyttige kontorrekvisia. Her har man mulighet til å ta et utpust i travel studenthverdag.

Emilie’s tips: Dessuten serveres det vafler den siste fredagen i måneden.

Biblioteket

Biblioteket er livsnerven i ethvert fakultet. Her får man tak i studiestoffet som kreves gjennom semesteret. Reoler fra ende til en annen står det oppslagsverk i lovverk og lovhistorie fra 1800-tallet og opp til i dag. På veien ut får vi øye på en liten grønn bamse som henger i taket. Det er draken som vokter over Drakefjellet.

Emilie’s tips: Her finner du de fineste leseplassene fremfor store vinduer med utsikt over fjorden.

Auditoriene

Det er ikke bare jusstudentene som vil tilbringe en og annen undervisningstime på Dragefjellet. Auditoriene er rommelige og behagelige og med god lufting.  Et av mine favorittsteder for undervisning.

Emilie’s tips: Luften og plassen er best bakerst.

Bygget

Det faktum at jussbygget er bygget nedover et fjell, kan gjøre det litt utfordrende å finne frem. Hovedinngangen ligger i 5 etg. Derifra går bygget nedover i fjellet og opp i høyden. I 6 og 7 etg. finner man kollokvierom og PC-rom. Nedover i etasjene har man ulike seminarrom, samt bibliotek og kontorer. I 3. ligger også et matserveringssted hvor man får kjøpt seg varmtmat utover kvelden.

Emilie’s tips: Bruk heisen som utgangspunkt for å finne frem.

Hvor juristene henger

Ut av heisen i 2. etg. går vi forbi en massiv jerndør som ser ut som et gammelt tilfluktsrom. «Eh, hva er det?» spør jeg. «Åh, ja, det er der vi bruker å ha fester», ler Emilie. «Fester? Der inne?»
Tydeligvis er dette steder hvor mange av semesterets arrangementer skal foregå.

Emilie’s tips: Luften kan bli litt tett fullstappet med folk. Til forskjell fra krigens dager, er det trygt å ta pustepauser 😉

 

Bildetekst:

Juss=Pust

Ta en pause, ta et pust.  I et fakultet med høyt karakterpress, minner JSU studentene om å ta et pust fra studiene.

Funfact: Hvorfor dragefjellet?

Bygget hat fått navnet fra fjellet det står på. Navnet kommer av at det var et egnet sted å sette opp draker på grunn av vindforholdene. Drakefjellet har også vært et sted hvor man henrettet folk. Det er på et vis litt ironisk at juss-fakultetet skulle havne på selveste ekusjonsplassen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *