Studentblogg

Studentfloraen på UiB

Ethvert universitet er som et eget økosystem. På Universitetet i Bergen kan vi finne en artsflora av ulike type kunnskapstørste mennesker. Her er hovedrasene du etter hvert vil lære deg å dra kjensel på.

Her er hovedrasene du etter hvert vil lære å dra kjensel på:

  • JuristeneStudentFlora_jurist 

De er ofte stilkledde, linjeformede A4-mennesker som sprader rundt med lærpermer og dokumentmapper av den eksklusive sorten. Selv på avstand ser man dem marsjere taktfast på rekke, mens de skuler rundt seg som om de leter etter en anledning til å saksøke en eller annen udugelige studentslusk.

Kanskje er de ikke så skumle som de ser ut til. Ryktet skal ha det til at enkelte av dem kan bli riktig så trivelige når de har fått i seg en halvliter eller to, men for min del ville jeg i hvert fall ikke risikert å komme i klammeri med denne gjengen. For de fleste av dem mingler som regel rundt Dragefjellet og omegn med Norges Lover som svingklubbe under armen, bare så dere er advart.

 

 

 

  • HumanisteneStudentFlora_Humanist (1)

Hvordan har det seg at man kjenner igjen en HF-er bare man ser dem traske på gaten? Det er bare noe med den intellektuelle vibben disse folkene utstråler. Man finner dem oftest rundt HF-bygget eller på Ad Fontes. Her henger de utover kveldene med sine særegne klær og innfløkte tørrvitser mens de strikker på ullgensere og sokker, og driver med sine egne mystiske kveldskultaktiviteter.

Å sitere Hamlet, diskutere Descartes med lidenskapelighet og andre virkelighetsfjerne virkelighetsteorier, eller høytlesning fra Dass sine dikt, er visst ingen uvanlighet i slike kretser. Ifølge ryktene skal også «Cognito ergo sum» være inngangspassordet på studentbaren Ad Fontes, for de som vil utforske.

 

 

 

  • SamfunnsviterneStudentFlora_Samfunnsviter

Dette er en vrien gruppe og dra kjensel på, nettopp på grunn av sine omgjengelige figurer. Det er de som en gang skal få oppgaven å studere oss og økonomien vår, og som alle samfunnszoolooger, vet de å gå i ett med terrenget.
Man kan forøvrig finne dem spredt rundt på alskens trendy plasser i byen, hvor de nipper merke-øl og diskuterer fremtidens samfunnsproblemer. Dette er en hipp gjeng, så tilsvarende klær er et must hvis man skal mingle.

 

 

 

  • JournalistspireneStudentFlora_jpurnalist

Mediestudenter kan man finne luskende rundt gangene i Bjørn Christiansens hus eller gjemt bak alskens dobåser med opptaksbånd og mobilkamera mens de tar opp eksamensjuks, studentkorrupsjon, ulovlig alkoholsalg og annet snusk som måtte skjule seg bak universitetets fasader.

Man kjenner dem igjen på sine skarpe reveblikk som om de forventer å finne en kjeltring bak hvert hjørne.

Mediestudentene kan være underholdende å henge med (og kjekke å ty til hvis man har noe verk på hjertet), likevel skal man passe seg for ikke en dag selv å bli en fremsidesak for studentavisen StudVest.

 

 

 

  • Psykologer og andre menneskevitereStudentFlora_Psykolog

Har du noen gang sittet på kafeteriaen og merket at noen ser på deg med et granskende blikk? Du ser opp og møter et par utforskende øyne på tvers av spisebordet, som raskt ser ned i bokstabelen igjen. Det går en liten stund, så føler du øynene på deg igjen.

Vel, min venn, du har blitt studert av en psykologistudent. Psykologistudentene går med alle typer klær og holdninger. Felles for dem alle er det litt skarpe, granskende blikket, og det skjeve, halvironiske smilet, som om de vet noe om deg som du selv ikke er klar over. Vær sikker på at du har havnet som uvitende objekt i en eller annen fremtidig diskusjon i en kollokviegruppe.

 

 

 

  • MedisinstudenteneStudentFlora_Lege (1)

De henger for det meste rundt haukelandområdene nedsunket over anatomibøkene og prøveglassene sine og kultiverer sin egen språkkultur og legehåndskrift.
Men skal man tro ryktene, har også de sine kule fester hvor de sikkert går med sykehuskåper og sprøyter og nipper vodka fra prøveglass og slår sine medisinleksikonspøker.
Knegg gjerne med, men sørg for å ta med deg hvit frakk slik at du glir inn i mengden og ikke ender opp som prøvekanin på nachspielene.

 

 

  • Nat-mat-klubbenstudentfloraNat Mat Klubben

Om klærene ikke avslører dem, kan mankjenne dem igjen med nesen, for denne gjengen oser av IQ slik en bodybuilder oser testosteron.

Dette er nåtidens og fremtidens smartinger. De som skal utvikle og bygge ting og dingser som du aldri vil forstå.

Du kan gjerne spørre hva de studerer, men vær forberedt, antageligvis er du allerede blitt til en blunkende fisk når de sier navnet på studieretningen sin. Jeg snakker av erfaring.

 

I kunnskapens hage finnes et vel av ulike studentarter. Har du fått øye på en studentart som ikke står nevnt? Legg inn kommentar da vel!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *