Studentblogg

Studenttur med Statsraad Lehmkuhl

I regi av Utdanning i Bergen ble det forrige søndag arrangerte en tur med Bergens stolthet, nemlig Statsraad Lehmkuhl!

 

Ruten gikk fra Bryggen til den bergenske skjærgård og tilbake igjen. Det var fint vær og god stemning. På turen rakk vi å (nesten) bli kapret av sjørøvere, krasje med askøybroen og jeg fant drømmehjemmet mitt. Siden bilder sier mer enn tusen ord, skal du her få alt sammen servert i bilder:

lehm

Der lå altså skjønnheten ved Bryggen og ventet på meg og en haug med bergens studenter.

lehm4

Crewet var mer enn klar for å komme avgårde.

lehm2

Det var ikke mye klaring når Statsraaden skulle passere under Askøy-broen, det ble et par måpende studenter, men det gikk fint. Kapteinen hadde, som det klart fremgår av bildet under, stålkontroll.

lehm3

Det var mange utvekslingsstudenter som deltok på turen. Denne gjengen storkoste seg, men gruet seg litt til at de snart skulle forlate vakre Norge, og dra tilbake til sin respektive hjemland. Når jeg spurte hvor de var fra, fikk jeg tre forskjellige svar: Kina, Hong Kong og Japan.

lehm8

Disse jentene tok seg rett og slett en liten dans på turen. Enkelte hadde, i frykt for at turen skulle bli voldsom, tatt med seg spypose. Den ble heldigvis ikke brukt. lehm5

Enkelte(les: undertegnede) fryktet en stund at Statsraaden skulle bli kapret av sjørøvere på tokt, men etter å ha kretset rundt båten vår en stund, bestemte de seg for å dra tilbake til Somalia.

lehm7

Like før slutten av reisen fant jeg drømmehjemmet mitt:

lehm6

Alt i alt en strålende søndag formiddag. Takk til Utdanning i Bergen, takk til Statsraaden og takk til alle studentene som møtte opp! Skipp o hoi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *