Alice på Galehus

Teaterforestillingen «Alice i Eventyrland» er studentteateret Immaturus sitt siste påfunn. Det er en alternativ oppsetning av Alice i Eventyrland, hvor det merkelige universet fra den velkjente historien er byttet ut med det jeg antar er et galehus. Her er alle, innsatte såvel som ansatte, klin kokkos. Hver og en av disse herlige, kaotiske karakterene følger en indre logikk som forvitrer mer og mer for hver en scene (i hvert fall for en utenforstående, mer eller mindre frisk person).

ALICE. FOTO: Johann Tunold Rugelsjøen.

Oppsetningen følger samme kronologi som originalen, og de samme karakterene fra historien er med, noe som først blir tydelig litt ut i stykket. Likevel er det hele såpass fordreid, alternativt, psykedelisk og psykologisk filosoferende(Hva er selv-et?) at «kjennere» av Alice ikke skal være redd for at de har sett alt før. Det har du ikke.

Alice_1

FOTO: Johann Tunold Rugelsjøen.

Det som gjør forestillingen så gjennomført, og som rett og slett gav meg en unik teateropplevelse, er hvordan publikum inkorporeres i historiefortellingen, noe som blir tydelig allerede fra første stund: som publikummer får man utdelt en hvit pasientfrakk, for å symbolisere at vi har fått innpass i galskapens verden.

Alice_3

FOTO: Johann Tunold Rugelsjøen.

Enda mer delaktig blir publikum etter hvert, men hvordan vil jeg ikke røpe. For du skal vel få dette fyrverkeriet av en forestilling med deg? Hvis du ikke benytter muligheten, erklærer jeg deg herved gal.

Resterende forestillinger(Kvarteret) er som følger:

Fredag 17. April kl. 19:00

Lørdag 18. April kl. 19:00

Mandag 20. April kl. 19:00

Tirsdag 21. April kl. 19:00

Torsdag 23. April kl. 19:00

Fredag 24. April kl. 19:00

1 comment for “Alice på Galehus

1. Sander T
    april 17, 2015 at 8:45 pm

Fantastisk stykke 😀 Galehus indeed, eg lo godt ved flere anledninger 🙂 har sett stykket to ganger og det var vell vært det. Eg bet merke i flere detaljer og fikk et annet perspektiv i andre gjennomgang 🙂 Så mange detaljer å få med seg! Så hold øynene opne og dra og se Alice dykke dypere og dypere ned i kaninhullet!