Studentblogg

Gamere i Grieghallen

Det er bare å bekrefte det først som sist: SCORE er en kjempehit.

Konseptet er like enkelt som genialt: Filharmoniske orkester spiller musikk fra spill. Og det funker. Det funker som fy. (Anmeldelse av konserten får du her.)

DSC_0145

(Siste konsert er 5. mars).

Tonene som flyter rundt inne i Grieghallen, er både velkjente og overraskende på en og samme tid. Og noen er så vakre at de får en til å drømme seg bort i dataspillenes ulike pikselerte verdener, fra slettelandskapene i Skyrim, til de uendelige havene i Assasins Creed, til det pastellfargede landskapet i Supermarios verden som litt for mange av oss ble oppdratt i.

Hvem møtte opp?

Jo, det var alt fra dresskledde herrer til powerade-drikkende spillfans. Under ser du en ivrig gamerfan, som for anledningen kledde seg ut som Link, fra Zelda-serien.

DSC_0160

På konserten ble det fremført musikk fra blant annet Age of Conan, Skyrim, Journey, Final Fantasy, Commodore 64, Assassin’s Creed og Sonic the Hedgehog.

DSC_0161

Her ser du Tom Baker, fra Doctor Who.

Fra nettsiden:

«Velkommen til en spillkonsert hvor Bergen Filharmoniske Orkester tar publikum med på en musikalsk reise som spenner over hele genrens historie. SCORE handler om å la spillmusikken stå på egne bein, og ønsker alle velkommen – fra den garvede til nybegynneren, både i spillverden og i den klassiske musikken.»

DSC_0148

– Dette var grisefett. Jeg har ventet i lang tid på å få med meg noe slikt.Kombinasjonen av «elitens» klassiske musikk sammen med den folkekjære, episke spillmusikken vi alle kjenner og elsker, er uslåelig, sier Steinar.

Han glemte igjen kostymet sitt hjemme, men skulle egentlig kle seg ut som Luigi fra Supermario-serien, forteller han.

DSC_0157

Marte Frantzen var en av dem som gav oss vakre toner onsdag kveld.

DSC_0151

Like før konserten begynner, er det vanskelig å holde gleden inni seg.

DSC_0172

I tillegg til orkesteret medvirket sopranen Sabina Zweiacker i stemningsfulle sanger fra Journey, Skyrim og Age of Conan.

Kvelden ble avsluttet med stående applaus, før folk gikk hjem for å game videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *