Studentblogg

Har du hørt om BIOSTRIKK?

12 kvinner og en alfahann sitter rundt bordene i Stjernesalen på Kvarteret. Stemningen er like løs som våre forfedre har måttet vært.

DSC_0091

Samtlige sitter travelt opptatt med ulike strikkeprosjekter.

Konseptet er såre enkelt: biologer samles hver torsdag kl. 19 på Kvarteret for å strikke og kose seg.

Alfahunn og primus motor for det man så langt har valgt å kalle ”Biostrikk” er Mari Vold Bjordal, andreårsstudent på biologi ved UiB.

– Vi har holdt på med dette helt siden oktober i fjor. Vi er blitt mange etter hvert, og må kanskje skaffe oss flere bord hvis dette fortsetter.

At det her er den sterkeste sin rett som gjelder og at strikkeklubben kun er for biologer, benekter primus motor.

– Det er for alle som vil strikke. Alle er velkommen.

Strikkingens Opprinnelse

Hvordan begynte dette, egentlig?

– Det begynte med at det etter hvert ble en ganske stor gjeng som strikket under forelesning. Personlig konsentrer jeg meg faktisk bedre når jeg strikker. Etter hvert bestemte vi oss for å møtes her på Kvarteret og det har blitt mange strikkere her nå.

DSC_0087

Konseptet har etter hvert utvidet seg fra ”biologer” til ”biologer med venner”, noe som i dette tilfelle vil si at man har tøyd strikken RIMELIG langt, for det finnes nemlig to her i kveld som studerer fiskehelse.

– Her går det i strikking og hekling. Ingen har begynt med brodering ennå, men vi venter spent på at noen begynner.

DSC_0088

En spesiell dag

– I dag er en spesiell dag, det er nemlig Darwins bursdag.

Kanskje kan det være med å forklare det store oppmøte?

I denne kvinneflokken finner jeg det om later til å være en ensom alfahann: Alexander Maximilian Hasund Måløy stortrives med kreativt håndarbeid.

– Jeg begynte å hekle for et år siden og trives godt med det. Akkurat nå hekler jeg på en genser, men den blir kanskje litt liten…

DSC_0085

Jeg lanserer en teori for gjengen: kan det tenkes at det om noen år kun er strikkende menn som får spredt sine gener?

– Ja, det er ikke utenkelig. Man vil jo se etter en mann som vil kunne ta vare på fremtidige barn, og hvis han kan strikke vil han jo kunne holde dem med gode, varme klær, sier Elisabeth Nesheim-Hauge.

DSC_0089

At det er biologi det går i, reflekteres i strikkmønstrene. For her blant biologene er, oppsiktsvekkende nok, ingenting overlatt til tilfeldighetene. En genser i dyremønster vises stolt frem: giraffer, katter, krokodiller, fisker – til og med noen galapagosskilpadder har fått plass.

Er du interessert i å strikke med biologer? Ta med deg strikketøy og dine motstilte tomler og kom på Kvarteret torsdager klokken 19!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *