Studentblogg

En hyllest til en tannlege

I dag var den store dagen: jeg skulle til tannlegen. Bare ordet kan av og til få meg til fryse på ryggen. La oss innse det med en gang: tannlegeyrket er et nødvendig onde og ikke stort mer.

Når jeg blinker mot det skarpe lyset og åpner kjeften føler jeg meg totalt blottlagt, som om alle mine søte synder telles og dømmes før skjærsilden venter.

I skjærsilden hentes torturredskapene ut. Bedøvelsesstikket i tannkjøttet, borren, ristingen i tennene, i skallen, den alltid gjennomborende lyden av hardt mot hardt.

Men jeg må innrømme at jeg i dag hadde min beste tannlegeopplevelse til nå.

IMG_6032

Dette bildet og dette innlegget ønsker jeg å dedikere til den flinke tannlegen på SIB, som sømløst og smertefritt fikk meg gjennom ”operasjonen”. I mangel av et bedre ord: tannlegen var ”pedagogisk”.
”Nå skal vi gjøre dette… nå kjenner du to små stikk… nå er det bare dette lille her så er vi ferdig…” og alt dette på syngende vakker sognedialekt. Jeg tar av meg hatten og klapper i tennene. For en tannlege! Han må være en trygg havn for alle med tannlegeskrekk, han var det i hvert fall for meg. Mr. Dentist, this one is for you!

1 comment for “En hyllest til en tannlege

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.