Studentblogg

Slik får du et strålende semester

Ny start, nye muligheter (eller som de sier i militæret: ny dag, nye nederlag. Neida.)

Semesteret er nettopp begynt og alle vil selvfølgelig gjøre det beste ut av det. Her kommer syv råd for hvordan du kan få et så fint semester som mulig. (Har du flere råd? I så fall kommenter under, gode forslag kommer inn på listen).

IMG_5862

Ved å følge noen av disse rådene, får du kanskje en «flying start» på det nye året.

 

1. Sett delmål

Det høres kjedelig ut, men det hjelper. Har man gode rutiner og setter seg delmål, kan man få en følelse av mestring hele tiden, i stedet for at eksamen er noe som venter langt der fremme. Jo mer mestring du føler i løpet av hverdagen din, jo enklere er det for deg å kose deg. Husk: det er veien som er målet.

2. Gode rutiner

Å sette delmål er mye enklere når man har gode rutiner. Sett deg faste lesetidspunkt hver dag og følg dem. Det trenger ikke være lang tid av gangen, så lenger du faktisk følger dine egne planer.

IMG_6209

Gode rutiner er viktig, også når det gjelder å gå med bosset. Hver gang jeg går med bosset, ser jeg slik ut.

 

3. Hold hverandre ansvarlig.

Det høres alvorlig ut, men er ikke verre enn at du har faste tidspunkt hvor du møter en eller flere venner for å lese sammen. Hvis man har en avtale er det vanskeligere å ditche lesingen enn hvis man skal lese alene.

4. Lev livet.

Livet som student er akkurat nå. Lev livet. Finn på noen sprell. YOLO.

IMG_3091

For ordens skyld: jeg holder i et skateboard.

5. Vær takknemlig.

Å kunne studere er en fantastisk ting. Å få dedikere mange år av livet vårt kun på å suge til oss kunnskap er ikke noe man skal ta for gitt.

6. Benytt deg av tilbudene.

Som student får man mange frynsegoder. Treningsrom, bassenget ved Studentsenteret, billigere konserter og andre arrangementer – det er bare å benytte seg av sjansen og rabattene.

7. Det er enkelt å gi og lese gode råd, mye vanskeligere å følge dem. Fortelle en (god) venn om hvordan du ønsker at det kommende semesteret skal bli, så er det kanskje lettere for deg å holde kursen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *