Studentblogg

Jul i Bergen i gamle dager

Julen i Bergen er en vakker tid. Jeg har tatt meg den friheten å finne frem noen bilder fra tidligere juleår, for å mimre litt.

uibbilde2

– Har du hørt det, Johan?

– Nei, hva?

– Kjartan Salvesen vant Idol i år.

– Fantastisk. Han kommer til å bli minst en like stor hit som Kurt Nilsen, merk mine ord.

 

Picture 022

De skulle egentlig være alvorlige, men ettersom det tok syv minutter å ta et bilde i de dager, klarte de ikke skjule gleden over presangene sine. Enda et bortkastet fotografi, tenkte far.

 

uibbilde3

Så var det julen da et eller annet geni bestemte seg for å bytte ut Den Blå Stein med et juletre. Forvillelsen var total: ingen personer møttes noen gang og emoer gikk viljeløst rundt i byen uten hengeplass.

 

uibbilde5

Ingrids bussinesside om å starte opp en dukkehjemsutstilling, som et alternativ til Pepperkakebyen, gikk ikke så bra som hun hadde håpet. Men trofast som han var, ble terrieren Jens ved hennes side gjennom hele desember.

 

uibbilde6

 

Og så var det året hvor Frimurerlosjens internasjonale juletretrefest ikke gikk som planlagt, ettersom alle gjestene ble sittende askefast. Vulkanen Eyjafjallajökull var det året ansvarlig for mange triste mennesker på julaften.

 

uibbilde 7

 

Merkelig nok var det kun Torvald som var fornøyd med seg selv på dette bildet. Han brukte det som profilbilde på Facebook i mange måneder etterpå. Han fikk 37 likes, men ingen fra de andre på bildet.

 

uibbilde 8

 

Neste år ble ikke så mye bedre. Denne gangen glemte Torvarld hvor fotografiapparatet var plassert. Da likes-ene uteble, fjernet han det fra Facebook kort tid etterpå.

 

uibbilde 9

Prins Harald hatet alltid å leke dansk stikkball, men for å aktivisere han gikk dronningen med på et kompromiss:

«Hvis du blir med, får du lov til å kle deg akkurat som du vil.»

Samtlige bilder er hentet fra Marcus, bildesamlingens database. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *