Studentblogg

Slik ser du lyset i eksamenstunnelen

Eksamen nærmer seg med stormskritt. Det er lett å føle seg stresset og føle at man ikke får gjort nok.

Her en liten liste som kan hjelpe mot eksamensstresset og forhåpentligvis lyse opp tilværelsene din litt.

1. Perspektiv.

Det er lett å føle at alt som finnes i verden er eksamenene dine, men tro det eller ei: det stemmer ikke. Gresset gror, himmelen er blå og leiligheten du bor i raser ikke sammen om det ikke går slik du vil.

Eksamenstunnelen kan tidvis virke bekmørk, så ta deg av og til en tur ut i verden og se at livet fortsatt går sin vante gang, uavhengig av dine prestasjoner og navlebeskuelser.

2. Flere sjanser.

En annen ting som handler om perspektiv, er at livet gir deg flere sjanser. Jeg sier ikke med dette at du ikke skal gjøre ditt beste første gang, men det å vite at det finnes flere sjanser vil kunne ta bort litt av dommedagsfølelsene som av og til kan melde seg i eksamensrushet.

3. Pauser.

Gi deg selv ordentlige pauser hvor du tenker på alt annet enn eksamen. Vær med venner, ta en tur på kino og forvill deg i en helt annen verden. Å ikke tenke på eksamen vil kunne gi deg den energien du trenger for å kunne lese mer.

Ta også små pauser innimellom lesingen. Det er ikke noe poeng å sitte å nilese hvis du ikke har nok konsentrasjon til å ta inn informasjonen. Ta deg en liten dans på gulvet/forelesningssalen.

IMG_1775

4.Potteplanter. 

Visste du at det å oppholde seg i et rom med potteplanter øker produktiviteten din? Null tull. Hvis du ikke tror meg: sjekk ut denne.

5.Pugg rett.

En ting er å pugge, en helt annen ting er det å pugge rett. Det finnes mange ulike tilnærminger til å suge til seg kunnskapsnektaren, det er ikke sikkert at det å lese boken perm til perm egentlig gjør deg så mye klokere enn andre alternativet. Les litteratur på området, eller bruk teknikker du kan fra tidligere som du vet funker for deg. Tankekart kanskje?

IMG_1687

6. Belønn deg selv.

Skal du være motivert og klare målene dine, må du sette deg konkrete delmål som du vet fører til det endelige målet. Ved å se verdien av å oppnå hvert enkelt delmål tar du seg selv nærmere til hovedmålet på en strukturert måte som gjør at du kan opprettholde motivasjonen din.

Når et delmål er nådd belønner du deg selv. Belønningen kan enten være i form av en ekstra lang pause, en melkesjokolade, en ostekake eller rett og slett at du tillater deg å skryte av at du har klart målet ditt til mamma.

 Hva er dine beste eksamenstips? Hva motiverer deg? Kommenter gjerne under. Gode forslag kommer med på listen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *