Studentblogg

Hva i huleste?

Hulen har en velkjent status blant studenter i Bergen, og er verdt et besøk eller to. Jeg vet ikke om det alltid er sånn, men forrige gang jeg var der møtte jeg ekstremt mange skjeggete menn. Det er jo aldri feil.

Samtlige av bildene er tatt av den eminente fotografen Benedikte Bergh Iversen.

DSC_3753

Hulen åpnet for første gang 17. mai 1969 etter måneder med dugnadsarbeid. Grunnen for at Hulen ble åpnet var rivingen av det som den gang var tilholdsstedet til Aktive Studenters Forening (ASF), og studentene trengte et nytt lokale å bruke når de ellers ikke studerte.

DSC_3743

For å unngå at studentene skulle gå helt ledig på fritiden og skumle og planlegge revolusjon, besluttet derfor Kirke- og undervisningsminister Kjell Bondevik(onkel til en senere regjeringssjef) å bevilge hundretusenvis av kroner på å gjøre om tilfluktsrommet til kulturlokale.

DSC_3777

Ta turen, det er verdt det. Frk.Fryd og Vaular-en er helt enige.

15269670886_4b5c076e6c_b

14759934489_d14e6b2650_b

Les mer om Hulen her. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *