Studentblogg

Ja-ja, så satt vi her…

– Hva studerer du da?
– Geografi.
– Stilig da. Så hele klassen kan alle hovedstedene i Europa da, eller, høhø?
– Nei.
Å føre en samtale er en kunst, spesielt hvis det er med den fremmede personen ved siden av deg i forelesningssalen. Likevel var jeg dum nok til å driste meg utpå isen en tidlig mandag morgen.
– Ja-ja, liker du foreleseren da?
– Ja.
Jeg venter noen sekunder på at motparten skal få muligheten til å stille et spørsmål, kanskje spørre meg hva jeg studerer, men den gang ei. Min trang til å snakke med mennesker i min nære omkrets har nok en gang skapt et sosialt vakuum. Heldigvis avbrytes den pinlige stillheten av exPhil-foreleserens inngripen.
Sjeldent har Aristoteles dydsetikk vært mer velkommen.

CIMG1682

Jeg kan fort bli litt oppgitt over at nordmenn ikke er mer åpne for nye bekjentskaper, spesielt i starten på et nytt år ved nytt universitet. Men et klisjesitat jeg kommer over på nett får meg bort fra offermentaliteten jeg er i ferd med å vikle meg inn i:
”Bedre å tenne et lys enn å klage over mørket.”
Å skaffe seg venner er en kunst. Kommer man utenbys fra vokser ikke vennskap på trær, i hvert fall ikke i starten. Kollokviegrupper er ofte en genial ting for å få i gang praten og bli kjent med folk.
Studentaktiviteter er heller ikke dumt, studentradioen, for eksempel? (Ta en tur innom UIB sin sider og se hele oversikten her. )
Det kan være lett å ty til Netflix-en i stedet for å put yourself out there, men det er verdt det. Og det mangler ikke på sosiale tilbud ved UiB.

Er du med på kaffe en dag, eller?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *