Studentblogg

På gjensyn

 Byen fylles opp av nye studenter, mens jeg selv forlater den.

Hvis du er ny student i byen så har mest sannsynlig fadderuken din kommet og gått, og hverdagen har begynt å slå inn. Plutselig var det helt nye ting å finne utav; som hvor er egentlig ”Egget”, og hvor finner du den beste kaffen? og hvem i all verden har bestemt at du skulle ha Ex.Phil kvart over åtte mandag morgen? Kanskje begynner du derimot å skjønne at SV ikke står for et politisk parti, men det samfunnsvitenskapelige fakultetet. Ta de med ro, og gi det tid, snart vil det føles som hjemme.

Selv sjekker jeg vaksiner og bestiller visum. Jeg forlater ikke byen for godt ennå, det er ikke Bergen og jeg klar for, men litt avstand skal vi ha. For dette semesteret skal jeg oppleve asiatisk lesevaner, dim sum og massivt med høyhus med i Hong Kong.

Bergen ville jo alltid forbli min sanne kjærlighet og byen vil bli dypt savnet. Så her har du en liten liste over noen av de tingene jeg kommer til å savner mest når jeg drar:

Øl på Kvarteret

Byens studentsted hvor det alltid skjer noe, om det så er debatter eller konserter. Har drukket mye øl på dette stedet her. Her fra årets første utepils.
mars-sol

Baksnakk i Studvest
Lett den morsomste delen av byens studentavis, altså den bakerste delen av avisen. Den bruker å bli lest høyt til stor forlystelse av mine medstudenter.
forside-studvest

Spinning kvart over åtte
spinning
Haha hvem er det jeg prøver å lure, dette kommer jeg kanskje ikke til å savne.

 

Bare vandre rundt i den vakre byen, her fra Nordnes 
nordnescoll.jpg
 

 Konsert på Hulen

Stedet som faktisk er en hule i fjellet, og som alltid gir deg følelsen av å være på en intimkonsert. Her fra Lars Vaular konsert i fadderuken.
vaular  Frokostmøter på Studentsenteret

Debatt og gratis frokost må være den beste kombinasjonen i verden
frank

Alle byfjellene.

De er overalt og det finnes et fjell for alle former.
fjellveien

 Kaffe fra Blom
blombilde
Her kommer vi kanskje inn på de mer trivielle tingene, men kaffe her er utrolig god! Kanskje like greit for lommeboken derimot, at kortet skal trekkes litt sjeldnere her.

Men mest av alt: Byen i seg selv. Byen med Norges sydeuropeere; folk som gjerne snakker i munnen på deg, den urokkelig troen på at i år ”gullet ska hem”, den evinnelig overoptimismen til været, men mest av alt kommer jeg til å savne mine kjære studievenner som blir igjen i Norges egentlige hovedstad.
april

Så nå skal dere få en pause fra mine overpatriotiske blogginnlegg. Dere skal derimot ikke se helt vekk fra at det kan komme et reisebrev fra Hong Kong i løpet av høsten.

Takk for meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *