Studentblogg

Utenfor studentløypen

Studenter som kommer ny til byen, har en tendens til å tro at Bergen har en radius på ca. 200 meter. Dette inkluderer lesesalen, treningssentret, studentvannhullet Kvarteret og Rema 1000 i Nygårdsgaten (til nød Rimi). Med mindre du bor utenfor den gylden studentradiusen kalt ”Høyden” , eller forviller deg på søndagstur til Fløyen, så er det ikke mye av byen du har sett.

Jeg har venner som mener det å dra til Ikea kan regnes som en ”roadtrip” (det kan det ikke…), og at det er et dagsprosjekt å komme seg til flyplassen (det er det ikke…).

Så denne posten er rette mot deg, kjære utenbysstudent, eller du som er framtidig bergensstudent.  Til deg vil jeg vise steder jeg synes er verdt å se utenfor ”studentradiusen”.  Hvis du selv derimot er en ekte kjuagutt gjennom innflytning eller blod, må du gjerne dele dine egne bergensperler i kommentarfeltet.

Den første perlen jeg vil ta for meg er Skostredet. Eller feststredet som Bergens Tidende kaller det.  Stredet er nok Bergen sitt svar på Williamsburg i New York eller Grünerløkka i Oslo(eller selvsagt New York og Oslo sitt svar på Skostredet).

Det er en gate fylt med Second hand-butikker, shabby chic-kafeer og miljøvennlige frisører.  Er du super hipster bor du til og med i denne gaten.

Hvert arrangeres det festspill i Bergen, her går publikum med perler og flosshatt. I år klarte de derimot å klatre noen trinn opp på hipster-skalaen da de arrangerte gratiskonsert med blant annet Sondre Lerche i Skostredet, hvor konserter er blitt et mer og mer vanlig skue.

Like ved finner du det relative nye Litteraturhuset som har arrangementer gjennom hele uken.  Sånn sett hadde kanskje ”kulturstredet” vært et mer passende navn … eller enkelt og greit ”hipsterstredet” .

Slik kommer du deg til gaten (du står ved Universitet).

Screen shot 2014-05-25 at 8.04.53 PM

 

Sjarmerende bruktbutikker og lokaldesign
skostredet2

Hvorfor ikke sko på veggen liksom

skosteredet1

skostredet3

Selvfølgelig finnes det flere steder å utforske enn Skostredet, alt fra smau på Nordnes,  nybygg på Laksevåg, til badeplass på Sydnes. Men det for bli neste ukes tema.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *