Studentblogg

Engasjer deg!

Det finnes ingen bedre måte å bli kjent med nye folk på. Det er veldig deilig når man står der alene i en ny by, å bli med i en studentorganisasjon og føle at man er en del av et større felleskap.  I tillegg skader det ikke  CV ‘en akkurat heller.

For mange består studietiden av mye frivillig arbeid. For det er en helt spesiell følelse du får når du kan lene deg tilbake sammen med medstudenter, og se på hva dere har klart å skape sammen.

Så om du vil redd verden så er kanskje FN-studentene noe for deg? eller Amnestys studentgruppe? eller Changemaker student? Det er mye å velge mellom.

Hvis du ønsker å engasjere deg i politikk, så har de fleste partier studentlag. Du kan også bli med i studentparlamentet, hvor du kan være  med å bestemme din framtid som student.

studpar

Eller du kanskje du vil bruke tid på å utvikle faget ditt. Alle studier har et fagutvalg som arrangerer blant annet fagkritisk dag, studiefester og studieturer.

collage- fagkritisk

Hvis du egentlig er mest interessert i å høre din egen stemme, så har vi vår egen studentradio du kan bli med i. Vi har også en egen studentavis, Studvest, som leses flittig av studentene.  Her er twitter-spalten alltid er et høydepunkt. Ta en titt på den her!

Eller du kan bli med Vestlandets beste og største debattforum, Studentersamfunnet i Bergen. Det er her jeg selv er med, hvor jeg sitter i Aktueltkomiteen og i Pr-komiteen.

I Aktueltkomiteen er jeg med lager møter og debatter om ulike samfunnstema. Jeg har vært med å lage debatt om alt fra OL i Oslo 2022 til situasjonen i Vest- Sahara. Jeg jobber også parallelt med PR til møter og har dermed mye kontakt med ulike organisasjoner og media. Det hele er en veldig sosiale og lærerik prosess.

collagesamfunnet

Studentersamfunnet består av over 100 studenter fra ulike studieretninger, og det er et stort felleskap som er knyttet sammen rundt ideen om at vi ønsker å lage engasjerende og spennende møter. Men vi har også tid til ting som fredagsfester, juleball og hytteturer.  I februar fylte vi 80 år, og vi feiret dette med en rekke jubileumsmøter. Blant annet hadde vi et møte med Jens Stoltenberg, og en rundet det hele av med en overdådig galla.

stoltenberg

Så det finnes noe for det aller fleste, for det meste som du liker å gjøre er det en stor sjanse for at noen andre også liker. Det er jo tross alt over 15 000 tusen studenter ved Universitet i Bergen. Det er jo sagt at det er den unge generasjonen som skal redde verden, og man er sjeldent mer engasjert nettopp dette enn i studenttiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *