Studentblogg

From poløk to Berlin

En av de fine tingene med å studere, er faktisk å være sammen med dine medstudenter.  Du har gjerne kommet til det punktet i livet hvor du har valgt den retning, og de du studerer med har valgt samme vei.

Jeg studerer politisk økonomi(ofte kalt bare poløk), og takket være en heidundrende fadderuke, har vi veldig godt miljø på tvers av årskullene. I tillegg har vi et fagutvalg som arrangerer ulike arrangementer, alt fra fagkritisk dag til egne poløk fester.

I helgen toppet vi det hele med en studietur til Berlin. Studieturer er vanlig på mange fag. Da reiser du gjerne til et sted som er relevant for studiet ditt, og gjør både faglige og sosiale ting. Sammenlignede politikk reiste for eksempel til Israel (litt misunnelig der..), mens Europastudier dro til Praha.

Jeg reiste i hvert fall til Berlin med en bra gjengen, og vi hadde det utrolig kjekt! Blant annet besøkte vi:

 

Den norske ambassaden 

Her fikk vi en omvisning og lærte om samarbeid mellom Tyskland og Norge. I tillegg fikk vi et interessant innblikk i hvordan det er å være studentpraktikant ved ambassaden.

collage3

 

 

Ulike monumenter og museer

collage4

 

 

Leide sykler

Ut fra bakgården på det enkle hospitset vi bodde, fikk vi gravd fram nok sykler til folk og dratt på sykkeltur. Berlin er veldig bra lagt opp for syklister, og turen endte med at vi syklet rundt på den nedlagte flyplassen Tempelhof

collage5

 

 

Reichstagen

Vi fikk også oppleve Reichstagen i Berlin. Dette er Tysklands svar på det norske Stortinget, og er en vakker bygning med en stor kuppel på toppen. Det var i tillegg interessant å se hvordan Tysklands historie ikke bare har påvirket selve bygningen, men også nasjonens politisk system.

collage2

 

Så alt i alt var det en utrolig trivelig tur! Slike turer er en veldig god mulighet til å bli bedre kjent på tvers av kullene og utenfor forelesningssalen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.