Studentblogg

Universitet midt i byen

Jeg hadde opprinnelig tenkt å skrive et innlegg om hvordan dagen min hadde vært som student ved Universitet i Bergen. Jeg begynte derimot å tenke at det var da kanskje ikke så spennende, jeg hadde jo nesten ikke vært noen steder i dag!…før jeg tenkte at det var jo et interessant ting i seg selv.

Jeg hadde vært på trening, på lesesalen, på forelesning, på møte med studentersamfunnet og hadde gått maks 100 meter i løpet av dagen. Det fikk meg til å tenke at det er jo faktisk noe av favorittingen min med Universitet i Bergen. Nemlig at det er et by-universitet, hvor ting ikke bare ligger i bykjerne, men det ligger faktisk samlet i bykjernen. Jeg elsker denne følelsen av campus. Bare se hvor jeg har tilbrakt dagen min.

UIB-KART1

Dagen min begynt med den lilla streken, som var en spinning time kl. 8.15. Dette var bare en av mange treningstimer jeg kunne gått på den morgenen på Studentsentret. (Det var til og med en spinningstime kl.07.15 for de som er gale nok til å gå på det).

Deretter dusjet jeg og gikk 100 meter til forelesning, som den grønne pilen peker til. Her hadde jeg til sammen 4 timer med forelesninger, før jeg gikk ca. 10 meter til lesesalen, og jobbet litt (lesesalen ligger ved den blå pilen).

Seinere gikk jeg opp igjen på Studentsentret for å ta en kaffe med min søte studievenninne, Kari. Den gule pilen viser hvor det ligger.

Jeg avsluttet dagen på villaen. Dette er en bygning som ligger en steinkast fra det samfunnsvitenskapelig fakultet (hvor jeg holder til), og da mener jeg ikke et olympisk steinkast. I villaen holder Studentersamfunnet i Bergen til, som jeg er medlem av. Her sitter jeg i PR-komitéen, og vi møtes for å planlegge pr-en til den fantastiske jubileumsuken vi skal ha, ettersom vi fyller 80 år! Villaen ligger ved den lyseblå pilen.

Så når folk spør meg hva min favoritt ting med UIB er, pleier jeg å si nærheten. Både nærheten til byen og alle dens kulturtilbud, men i enda større grad nærheten som fakultetene, lesesalen og treningssentrene har til hverandre. I tillegg har du kanskje hørt at vi av og til får en regnskvett her, og da er det greit å ikke ha så langt å gå!

Comments are closed.