Studentblogg

Kaffe og andre verdensproblemer

På vei til forrige forelesning holdt jeg på å snuble. Det er kanskje ikke en nyhet i seg selv, ettersom de fleste av mine venner vil bekrefte at det skjer ganske ofte. Derimot er kanskje hva jeg snublet i en større nyhet. Nemlig bygningsmaterialet til det som skal bli Waynes Coffes like ved Høyden (lokalt navn på UiBs campus). Du lurer kanskje på hva som er nyheten med at en kaffekjede kommer til byen, og hvorfor jeg lager en sak av det.

Vel, en ny filial av en svensk kaffekjede er kanskje ikke så gale i seg selv, men hvis vi ser det sammen med at byen også ganske nylig har ønsket den amerikanske kjeden Starbucks velkommen, blir det kanskje litt annerledes. God nyheter, tenker kanskje du. Vel, nå skal ikke jeg være den som kritiserer rask kaffe, men jeg er jo litt av den sentimentale slaget og synd det er litt trist at byen forfaller til kjedekaffe.

Men gjør egentlig byen det? Ved nærmere gjennomgang kom jeg på flere unike, søte og rare kaféer som fremdeles eksisterer i beste velgående i Bergen.

Hvis du er som meg og har en forkjærlighet for det søte kafelivet skal jeg tipse deg om de små kafeperlene som ligger i og rundt  Bergen sentrum. Jeg legger ved et kart over veien til hver og en (ved hjelp av min venn google maps). Utgangspunktet er at du står på universitetsplassen, og ønsker å gå å finne deg en god kaffe.

 

Her er mine tips

 

Bokkaféen (Krinkel og Krok bokkafe)

Adressen: Lille Øvregaten 14, 5018 Bergen

bokkafekart1

Først ut er kafeen som jeg bare kaller bokkafeen. Dette er en kafe som er fylt av gamle umake møbler, hjemmebakte skillingsboller og hauger på hauger med bøker. Definitiv en av Bergens hyggeligste kafeer, og det hjelper godt at den ligger i en av Bergens koseligste gater.

 

bok

 

 

Det lille kaffekompaniet (DLK)

Adressen: Nedre Fjellsmauet 2, 5018 Bergen

dlkkart1

Denne kafeen ligger rett i nærheten av overnevnte kafe. Liten og koselig kafe som i tillegg har fantastisk god kaffe. Lurt å være tidlig ute her, ettersom lokalet ikke er så stort.

dlk

 

Blom

Adressen: Blom, Kaffemisjonen AS, John Lunds plass 1, Fosswinckelsgate, 5007 Bergen.

blomkart3

Her er kafeen hvor jeg investerer store deler av studielånet. Kafe Blom er en kafe som ligger farlig nært lesesalene, og dermed gjerne blir besøkt når man skal unne seg en ekstra god pause. Tips her er å prøve sconesen som nærmest smelter på tungen.

blombilde

 

Dromedar kaffe

Adressen: Strandgaten 81, 5004 Bergen

drommiskart

Dette er kafe som har den aller beste kaffen i Bergen, og de aller søteste ansatte.  Det kan hende at synet mitt er litt påvirket av at en av mine beste venner jobber her, men det tror jeg neppe. Det er i tillegg veldig hyggelige å sitte ute her på fine dager, og bare se på folk som vandrer forbi i gågaten.

 

 

 

Denne listen er ganske kort i forhold til hvor mange kafeer som fins i Bergen.

 

Comments are closed.