Studentblogg

Oi du store verden

”Kom til Bergen og reis ut i verda” står det på andre side i studiekatalogen til UiB, og det er også et vanlig spørsmål fra vordende studenter: ”hvordan er utvekslingsmulighetene ved universitet i Bergen?”. Jeg kan raskt si at de er veldig bra, i og med at UIB har over 400 samarbeidsavtaler verden over, og 28 % av studentmassen tar vanligvis et semestret i utlandet.

utveksling_4

Man kan altså reise de aller fleste steder i verden, fra Argentina til Kina. I tillegg har også UIB avtale med en del prestisjeuniversiteter som Berkeley i California. Dette er universiteter som de fleste norske studenter ellers aldri ville fått mulighet til å studerer ved. På de aller fleste studier kan man dra etter å ha tatt 60 studiepoeng, altså etter å ha studert i ett år.

Utveksling kan være det punktet på CV-en som gjør at akkurat du skiller deg ut i søkerbunken, du får mulighet til å lære  et nytt språk og det er en unik mulighet til å se verden.

Jeg hadde nettopp lunsj med en venninne som akkurat hadde kommet hjem fra utveksling i Ghana, og hun hadde hatt det helt fantastisk. Hun hadde i tillegg blitt inspirert til å basere deler av bachelor oppgaven sin på sin erfaringer derifra.

Husk det er nå du er ung, det er nå du kan pakke alt du eier i tre pappesker og bare reise. Seinere kommer kanskje unger, hund og Volvo og det å komme seg ut i verden blir vanskelig.

Dette er i hvert fall litt av grunnen til at jeg har søkt utvekslingen, at det er en fantastisk mulighet og det er ingenting som binder meg opp. Selv gikk jeg lenge rundt i jungel av muligheter før jeg bestemte meg hvor jeg ville reise. Jeg har nå søkt utveksling til Hong Kong. Innenfor politisk økonomi som jeg studerer er jo dette episentrum i verden, og jeg tenker dette blir fullstendig annerledes enn min egen hverdag.

Hong Kong

Hong Kong

Så dermed oppfordrer egentlig jeg alle til å komme til Bergen og kom seg ut i verden!

 

Gjerne les og bli inspirert av Studvest sine fine artikkel om studenter på utveksling. Den finner du her.

Du kan også lese om ulike studenter sin erfaring med utveksling fra studentrapportene som du finner her

Hvis det er noe spesifikk du lurer på angående utveksling, gjerne sende en mail til utveksling@uib.no

 

Comments are closed.