Studentblogg

Halvåret som gikk

Et halvår av studieåret har passert, og et nytt semester er over. Dagene har bare flagret forbi, og plutselig var det jul.

Noen dager har dessverre sett slik:

flom

Men de fleste har heldigvis sett slik ut (eller i alle fall er det slik jeg husker de):

fin kveld i bergen

 

Men hvor har egentlig alle dagene blitt av? Her er en liten gjennomgang av semesteret høsten 2013, både på et faglig og et sosialt plan.

August

Årets semesterstart begynte med fadderuken, hvor jeg var fadder for de nye elevene ved politisk økonomi. Det er sant som man sier – å være fadder er nesten gøyere enn å være fadderbarn! En uke samvær med gode venner og fantastiske nye fadderbarn var så gøy. Og da spesielt for meg som er skikkelig bergenspatriot, var det gøy å vise fram alt Bergen hadde å by på for de nyankomne studentene.

fadderuke

Andre ting som skjedde var:

Sol og bading på Nordnes. Perfekt med badeplass nesten i sentrum av Bergen.

bading

September

I september var det stortingsvalg, og det var  duket for valgvake på Det Akademiske Kvarter. Her kom politikere for å holde apeller, det var quiz og selvsagt også valgsendinger.

litt valgplakater...

litt valgplakater…

I denne måneden ledet jeg også mitt første frokostmøte på studia, i regi av Studentersamfunnet. Møtet handlet om Oslo-OL, og det hele var superlærerikt (og litt nervepirrende…).

Oktober

Dette var en begivenhetsrik måned som startet med weekendtur til London sammen med fine studievenner. Helgen var full av  shopping, god mat og drikke og litt kultur selvsagt.

LOndon2

Jeg var også med på Studentersamfunnet sin hyttetur til Kvamskogen denne måneden. Vi traff virkelig jackpot med det nydelige været vi hadde hele helgen, og koste oss mye på den helt nybygde hytten til SIB. Et tips til alle fremtidig studenter er å reise på hyttetur her, enten gjennom en studentorganisasjon eller ved å leie den med venner.

Hele gjengen på fjelltur

Hele gjengen på fjelltur

 

Ellers var oktober en superfin høstmåned med flere fine dager

soldag

Månedens siste helg toppet seg med en heidundrendes halloweenfest på Hulen med gode venner.

halloween fest


November

Nå begynte eksamensnervene å bygge seg opp, og lesesalen fylte seg sakte men sikkert opp av vannkokere, markeringstusjer og pulverkaffe.

2013-05-11 15.28.35

Ikke greit når kopimaskinen ikke samarbeider

Ikke greit når kopimaskinen ikke samarbeider

Tok en pause i eksamenslesingen for å gå og få med meg Studentersamfunnets møte med P3s program Lørdagsrådet, hvor de løste studentene sine problemer live på Kvarteret. Her fikk man løsningen på alt fra ”hvordan kaste ut en utrivelig samboer” til ”hvordan sjekk opp drømmejenten”.

lørdagsrådet

 

Desember

Denne måneden begynte med siste eksamensinnspurt, og deretter verdens beste følelse av å endelig ha eksamener vel overstått.

Juleroen senket seg også i kollektivet når årets juletre ble brakt i hus (ok, det er en leilighet da…)

Tre fine ting. Juletre, roomies og brettspill

Tre fine ting. Juletre, roomies og brettspill

 

Jeg ønsker en god jul og et godt nytt år alle sammen! 

(takk til Anna Kvalø for lån av bilder)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *