Studentblogg

Bergen-tips

I dag er den 18. desember, altså to dager etter 15. desember. En dag i midt i måneden, en dag som er helt betydningsløs for resten av befolkningen. For studenter som lever på lånekassen er derimot 15. i hver måneden den magiske dagen. Da kommer sårt tiltrengte penger på konto.

I dagene etter føler du deg som den rikeste i verden, handler mat på 7/11 og spiser ute tre dager på rad? Så klart du har råd til det! Først når pengene renner litt vel fort gjennom fingrene på deg, skjønner du at dette ikke helt går rett veien. I tillegg er det desember, og julegaver skal handles inn. Plutselig var du visst ikke like rik som Kjell Inge Røkke likevel.

Så hva gjør man da? Vel med mindre man er så heldig at man har foreldre å krype hjem til, så er det bare å knipe tennene (og belte) sammen.

Men du har jo ikke lyst å sitte inne og spise havregrøt hele tiden heller, så her noen tips på hva du kan gjøre i Bergen når det kniper på:

Skøyter

Dette er jo en ting som er perfekt for denne sesongen, og en litt annerledes aktivitet som du kan gjøre med venner. Underholdene om du så er Bambi på isen eller olympisk-mester.

I Bergen kan du stå både ute på Slåtthaug (litt forbi Nesttun med Bybanen), hvis været tillater det, eller inne i Bergenshallen (Bybanen til Slettebakken). Her kan du også låne skøyter hvis du trenger det. Best av alt? Begge stedene koster under 50 krone

Ps. Tips:  Dra på dagtid, så får du kanskje banen for deg selv, som vi hadde forrige uke.

2013-12-11 13.14.28 2013-12-11 13.15.35

 

Debatter og møter

Bergen har svært mange ulike studentorganisasjoner som arrangerer ulike møter og foredrag. Disse er ofte gratis eller koster lite. Så uansett om du ha vil ha dagsaktuelt eller kulturelt påfyll, finner du dette.

samfunnet_debatt

 

Studentersamfunnet i Bergen arrangerer flere møter i uken, og som er gratis hvis du kjøper medlemskap for semestret (noen som koster 50 kroner).
Les mer her

Ps. Tips : Hvis du går på studentersamfunnets frokostmøter får du også gratis frokost. Gratis mat er penger spart.

 

Svømming

Koselig (og oppvarmende) aktivitet i vintermørket, samtidig som du får inn litt trening. Dette er jo også en aktivitet som kan gjøres sammen med andre og er både kostbesparende og fornuftig. I Bergen er det flere svømmehaller, blant annet har det nye studentsentret en svømmehall med tilhørende badstue. Hvem trenger spa da liksom?

kilde: sib.no

kilde: sib.no

Den er gratis å bruke hvis man har medlemskap i SIB-trening, hvis ikke koster det 50 kroner. Les mer her

 

Byfjellet

Dette er det billigste alternativet, for dette er nemlig helt gratis! Og vi har mange av dem…syv for å være eksakt. Du har Fløyen som er perfekt for hyggelig kveldstur, eller Ulriken hvis du vil brenne litt flere kalorier.

2012-09-24 15.26.57

Litt for lat for dette sier du? Frykt ikke, det går faktisk baner opp på begge fjell. Fløibanen koster 40 kroner en vei (du klarer å gå ned…), mens Ulriksbanen koster 80 kroner.

Ulriksbanen300_225748sBane_med_rhododendron

Ulriksbanen  – les mer her                                                   Fløibanen – les mer her

Til sist, det er lov å snylte på vennen dine når det kniper til, men husk å tilbakebetal tjenesten når de trenger det.

 

Post navigation

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *