Studentblogg

I

I dag hørte jeg et foredrag av SIB hvor de stolt proklamerte at de var kåret til Norges beste studentsamskipnad. Dette har jeg ingen problemer med å forstå.

For de som ikke snakker ”stammespråket”, kan jeg forklare at SiB er Bergens studentsamskipnad og er et velferdstilbud for alle studenter. De har alt fra kantiner og treningshaller til studentboliger og rådgivning, og jobber hele tiden for at bergenstudentene skal ha det best mulig.

For en stund tilbake hadde SiB en Facebook-kampanje hvor de spurte studentene hva de mente var det beste med samskipnaden. Svarene de fikk inn var veldig varierte, og blant annet mente studentene dette:

sib trennig
sib mat

flere bilder kan ses her

Det fikk meg til å tenke…hva synes jeg er det beste med SiB? Vel, etter å nylig ha stresset meg gjennom en eksamensperiode, var dette ikke så vanskelig å finne ut av. I eksamensperioden min helliggjorde målet middelet, og alt som var irrelevant til eksamensresultatet ble nedprioritert. Som vasking, rydding, venner og sosiale medier (eller – litt ble det jo…) Men mest av alt gikk det utover middagslagingen. Så da var jeg evig takknemlig for at SiB-kantinene hadde eksamensmiddager i perioden, hvor alle studenter fikk dagens middag til 50% avslag.

sib-bilde 50

Middagen i SiB-kantinene er ingen dyr affære i utgangspunktet, så dette betydde middag for 27 kroner. Man får såvidt to pakker nudler for dette beløpet… eller alle fall ikke to pakker fancy nudler. Så på min lapp ville det stått ”det beste med SiB er at de mater meg i eksamenstiden, når jeg er for eksamensstresset til å gjøre det selv”.

Her sier du kanskje at du heller ville hatt to pakker fancy nudler enn kantinemat. Vel, dette trenger du ikke å vurdere lenge. Under eksamenstiden gjorde jeg nemlig – sammen med mitt helt ukvalifiserte kompetansepanel – en test av eksamensmiddagene for deg.

Testpanelet besto av meg selv og mine medstudenter Anna og Kari. Kari er oppvokst på campingplass, mens Anna mener at det beste hun kan få er en Grandis. Så du kan sikkert se for deg at testpanelet på ingen måte er spesielt kvalifisert for oppgaven, og jeg anbefaler å ta våre kommentarer med en klype salt.

Hamburger

IMG_2555-1

Vel, denne synes vi var ganske god, selv om Anna mumlet noe om mangel på sylteagurk. Alle var enig om at den fortjente en femmer.

Fisk

IMG_2483IMG_2486
Denne var alle automatisk mer skeptiske til. Vi var derimot enige om at dette var en veldig nødvendig middag, ettersom det nærmest var ”mangel-sykdom”-lenge siden vi alle hadde spist fisk. Kari klaget på at den var litt sterk, men det mente hun forsåvidt om omtrent alt vi spiste den uken, så det tok vi ikke så seriøst. Alle var enig om at den var sunn og god, men ingenting spesielt.  Terningkast fire.

Slutten av uken endte med vårruller.

IMG_2593-1
Denne middagen syntes alle var litt seig og ikke så imponerende. Vi skulle akkurat til å trille våre terninger, da det plutselig gikk opp for oss hva vi drev med.

Vi hadde virkelig nådd toppen av prokrastinering  når vi brukte så mye tid under hvert måltid på å bedømme maten. Som Anna sa” det koster 27 kroner, og du slipper å ta oppvasken…hva er det egentlig å bedømme?” Med dette gikk vi litt slukøret tilbake til lesesalens verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *