Studentblogg

Å jul med din glede

De tre siste årene har førjulstiden bare gitt meg svettebank og angst. Dette er ikke fordi jeg er redd for å bake feil syv sorter, men fordi denne perioden alltid bare har betydd en ting; eksamen.

Så mens hele byen pynter juletrær og spiller julemusikk har jeg barrikadert meg innpå lesesalen. På kveldstid er jeg kommet krypende ut bare for å se at julen har kommet i år igjen. Alle tegene har pekt mot jul, likevel har desember kommet som en overraskelse i år igjen.

Det fineste tegnet på jul er derimot ikke eksamen, men lysfesten. Lysfesten, som arrangeres lørdag før første søndag i advent er blitt en skikkelig tradisjon i Bergen. Et sikkert tegn på jul, og selv når vi får typiske bergensk julevær (les: regn) dukker bergenserne opp i tusenvis.

IMG_2671IMG_2690

I år besto den av det samme som i alle andre år; sang, fakler og fyrverkeri. Det begynte med tenning av julegranen som er plassert midt ute i Lillelungeren, før det ble en musikalsk godtepose av barnekor, tenorer og afghansk rap. Bergens store sønn, Kurt Nilsen runde det hele av med en knippe julesanger. Alle fikk utdelt fakler og det ble skutt opp fyrverkeri.

IMG_2707 IMG_6223

Som min østlandske venninne kommenterte: ” dere må virkelig bare feire alt med fyrverkeri, dere… det er ikke nok med nyttårsaften, men dere skyter det opp for å feire 17.mai og advent også”.

IMG_6267IMG_6268IMG_6271IMG_6266

Vel, hva kan jeg si… det er en kjent sak at enhver bergenser liker en god fest og det får man ikke uten fyrverkeri. Håper alle får en strålende adventstid, og til alle studenter ; ikke la eksamensstresset gå til hodet på dere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *