Studentblogg

Kom du inn?

I disse dager har Samordna opptak avlagt sin dom over kommende studenters skjebne. Hvordan gikk det med deg, kom du inn? Da har du en spennende tid i vente!

Jeg kom inn på Bachelorgrad i historie i 2010 og husker en skrekkblandet fryd over å ha kommet inn på universitetet. Overgangen fra videregående til universitetet var stor, og jeg husker spesielt godt at jeg satt pris på all friheten vi fikk på studiet. Tre forelesninger og innlevering av et par oppgaver var kravet for å fullføre de tre fagene jeg tok første semester.

– Lett, tenkte jeg, og brukte store deler av mitt første semester på kafè med venner.

Etter at eksamensresultatene kom, innså jeg at friheten vi fikk som studenter også medførte ansvar. Jeg måtte faktisk begynne å lese og korte ned på de lange pausene. Jeg måtte bedre lesekondisen min og være litt mer disiplinert. Jeg arbeidet med oppgaver og hadde arbeidsgrupper med venner på studiet. Dette forberedte meg til eksamen og gjorde at jeg fikk lettere oversikt over pensum. Samvittigheten ble bedre (og jammen ble ikke karakterene det også).

Likevel har jeg satt stor pris på denne friheten som student, om jeg velger å gå på lesesalen fra åtte om morgenen eller klokken fire på ettermiddagen. Det gir muligheter til å være med på andre sosiale aktiviteter, jobb, trening og gjerne delta i en studentorganisasjon. Eller bare lange kaffepauser med venner. For studietiden handler også mye om dette!

Så, hva med deg som akkurat har fått vite at du skal begynne på universitetet? Du kommer snart til å bli kjent med en ny by, studenter og de som skal undervise for deg. Hvis du allerede bor i Bergen vil en helt ny del av byen åpne seg for deg, og jeg er overbevist om at du går en fantastisk tid i møte.

I begynnelsen kan det virke kaotisk, men du kommer raskt inn i det. Hvis det dukker opp spørsmål kan både fadderleder, medstudenter, informasjonssenter og studieveiledere hjelpe deg med det som trengs. Du kan også stille spørsmål her på bloggen.

Da er det vell bare å ønske dere velkommen til verdens beste universitet og studieby! I sommer har @UiButdanning lagt ut bilder på instagram hvor jeg viser frem ulike deler av Bergen. Dersom du ikke er kjent her kan dette være en fin måte å orientere seg på i Bergen!  I tillegg kan flere poster her på bloggen gi deg nyttig informasjon til studiestart.

PS: Husk å takke ja til plassen din innen 26.juli

KAFFEKOPP

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *