Studentblogg

Universitetet midt i byen

Det nærmer seg 15. april og søknadsfristen hos Samordna opptak. Har du bestemt deg for hva du skal studere til høsten – og hvor du skal gjøre det?

Det er mange ting som spiller inn på hvor du vil studere. Først og fremst bør det jo være noe interessant du har lyst til å studere der! Men det er mye annet som er viktig også, og mange andre gode grunner til å velge en studieby. Noe av det jeg liker best med å studere i Bergen er faktisk at universitetet er midt i byen.

Midt i byen
Universitetet i Bergen ligger på Nygårdshøyden i Bergen sentrum, det er her det aller meste går for seg. Det er bare Det medisinsk-odontologiske fakultet som ikke ligger her, og du skal ikke langt ut av byen før du er fremme der heller. De fleste studenter i Bergen bor dessuten enten i Bergen sentrum eller veldig nært sentrum. Dermed kan man bo, studere, jobbe og leve midt i byen. Det er ganske flott!

Det er alltid liv her og universitetsområdet er ikke et område man pendler ut til på morgenen og hjem fra på ettermiddagen. Dermed kan man bruke byen også på dagtid! At universitetet ligger midt i byen gjør også at universitetet og studentmiljøet er godt synlig her i byen.

midtibyen3
Det samfunnsvitenskapelige fakultet en vårdag. Vi nyter sola på universitetsområdet – midt i byen.

Korte avstander
Kort vei til universitetet gjør det lett å komme seg til forelesninger og lesesalen uten at man behøver å regne med noe særlig reisetid. I Bergen klarer faktisk mange av oss studenter seg helt fint uten busskort! Når jeg får besøk i Bergen blir det ofte spørsmål om hvor lang tid man bruker på å gå hit eller dit i byen. Da pleier jeg å si at det meste tar ca et kvarter, og det stemmer faktisk stort sett! I sentrum kommer man seg dessuten fint rundt til fots.

De fleste bor som sagt i sentrum eller nær sentrum. Det kan man gjøre enten man bor privat eller i studentbolig. Da bor man både nær byen, universitetet og andre folk. Det er veldig greit!

midtibyen1
På Nygårdshøyden, rett ved Studentsenteret. Noen nyere bygg, mange gamle ærverdige. Man kan bo sentralt i Bergen både privat og i studentbolig.

Stort nok – og lite nok
Jeg liker at Bergen er stort nok til at det alltid er noe som skjer. Det er en by som er stor nok til at man kan forsvinne litt i mengden når man vil det, men samtidig liten nok til at man møter på venner på gata og rundt omkring. Det er rett og slett akkurat passe stort!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *