Studentblogg

Den store skumle bacheloroppgaven

Det er mitt siste semester som student på bachelornivå. I juni kan jeg endelig si at jeg har en bachelorgrad (i administrasjon og organisasjonsvitenskap). Men det mye som gjenstår før jeg står med vitnemålet i hånden og jubler – blant annet skal jeg skrive ferdig bacheloroppgaven. Hjelp.

Det er mye skriving i løpet av studiet, mange har obligatorisk oppgaver i alle fag. Hva er så bacheloroppgaven? For de fleste av oss på UiB er den et større, selvstendig arbeid. Her er det ikke snakk om å svare på et spørsmål – vi skal finne frem til problemstilling, metode, teori og (ikke minst!) resultat på egen hånd. Helt alene er vi selvsagt ikke, vi får veiledning og undervisning underveis.

Bacheloroppgåve

Oppgåveskriving på gang!

Som så mye annet, er bacheloroppgaven organisert ulikt etter hvilket studie man går på. Hos noen er bacheloroppgaven en vanlig semesteroppgave som er vevd inn i ett av fagene man tar i løpet av graden. Men hos mange av oss er den nesten en light-versjon av masteroppgaven. Jeg skal skrive en oppgave på ca 20 sider i løpet av semesteret, og oppgaven er organisert som et fag på hele 15 studiepoeng. Vi utfører rett og slett et lite forskningsarbeid. Det er både veldig spennende og til tider litt skummelt.

Vi var mange som var bekymret over den store skumle bacheloroppgaven ved semesterstart:

  • «Hva i all verden skal jeg skrive om?»
  • «Jeg tror jeg vil skrive om dette temaet, men har jeg virkelig noe nytt å tilføre her?»
  • «Hjelp, alle andre er kjempeflinke og har kommet mye lenger enn meg.»
  • «Hvor skal jeg begynne?»
  • «Kan noen finne en problemstilling til meg?»
  • «Vanskelig!»

Nå, et stykke ut i semesteret, er vi alle i gang. Vi har problemstillinger, vi har fått veiledning og vi har hatt heldagsseminar hvor vi presenterte prosjektene våre for hverandre. Nå er vi i gang! Det er fortsatt lenge igjen til oppgavene skal leveres inn (heldigvis!) og mye arbeid som gjenstår. Men jammen blir det både lettere og kjekkere når vi gradvis ser at «Yes we can!» og at det slettes ikke er en umulig oppgave.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *