Studentblogg

Huskeliste til semesterstart

Det nærmer seg semesterstart og da er det jo greit å stille forberedt.

Her er min huskeliste til semesterstart:

Bekrefte ting på Studentweb innen 1. februar
Logg deg inn på StudentWeb og bekreft utdanningsplanen din. Husk også å melde deg til undervisning og eksamen i fagene du skal ta dette semesteret. (Har du ikke bestemt deg for fag dette semesteret? Sjekk ut emneoversikten.) Og mens du fortsatt er der inne…

Betale semesteravgiften innen 1. februar
… finner du også giroen for å betale semesteravgift! Fristen for å betale er 1. februar, men du vil jo helst betale før den tid sånn at du kan få stipendet fra Lånekassen tidlig. SiB har forresten en side med svar på ofte stilte spørsmål om semesteravgiften.

Finne pensumlister og timeplaner
De fleste har orienteringsmøter neste uke, og så begynner de vanlige forelesningene uken etterpå. Pensumlister og timeplan finner man for det meste i fillageret til hvert fag på Mi side, men du finner det også på undersidene i emneoversikten.

Sjekk eksamensdatoer
Ikke så kjekt om det viser seg at man har eksamener som kolliderer. Unngå det ved å sjekke eksamensdatoene nå før semesteret har begynt. Hvis du følger et fastlagt studieløp har du neppe noen kollisjoner i vente, men hvis du tar emner i en litt annen rekkefølge enn det er lagt opp til eller hvis du tar frie studiepoeng, er det greit å sjekke at ikke alle emnene du har tenkt å ta har eksamen 28. mai 🙂

Begynne å trene?
Det trenger ikke å være verken dyrt eller vanskelig! Sjekk ut SiBs treningstilbud, der får du tilgang til alt du kan tenke deg for bare 990 kr for hele semesteret.

Skattekort
Det er jo veldig greit å få levert inn skattekortet for 2013 i god tid, så er det i orden. Mens du gjør det, kan du jo glede deg over at det blir elektroniske skattekort neste år. «Det e den nya tidå», pleier vi å si i Rogaland om den slags nyvinninger og fremskritt.

Og vips, så er man klar for et nytt år og nytt semester!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *