Studentblogg

Nissen på museet

Endelig! Jeg er ferdig med eksamener for nå og har juleferie fram til 15. januar. Ikke verst! Så hva gjør man når nettene blir lange, kulda setter inn – og ferien varer så lenge? Jeg har jo gledet meg til juleferien i hele høst, og noe av det jeg gledet meg til å gjøre i ferien, var faktisk å ta en tur innom museet:


Nærmere bestemt den naturhistoriske delen av museet. Det er et utrolig flott bygg som ligger midt på Høyden. Og tenk, de har faktisk gratis inngang for studenter.

På museet har de en fabelaktig sak til utstilling nå når det går mot jul: et nisseskjelett!

Rett og slett! Lurer du på hvorfor du ikke har hørt om levninger etter nisser tidligere? Museets forklaring er at ettersom nisser blir veldig gamle, er det sjelden at nisser dør – dermed er det få nisseskjeletter i omløp.

Hvor nær slektning av mennesket er nissen, tenker du kanskje? Omtrent slik:

Er det ikke flott? Legg merke til hvor nært beslektet mennesket og «fjompenissen» er, haha! Alt sammen finner du selvsagt på museet, så da er det bare å ta turen. Da jeg var innom, holdt de også på å pynte juletreet, så det er verdt å ta turen for litt julestemning!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *