Studentblogg

Endelig helg! | Fredag 9. november

Det er det samme hvert år – tida går raskere jo mer det nærmer seg eksamen. Plutselig er det bare én uke igjen til første eksamen.

Én uke. Sju dager. 168 timer. Hjelpe meg. Jeg prøver å forholde meg rolig og huske at jeg også må lese til neste eksamen, «Men den er det jo mer enn to uker igjen til!» svarer noe i meg da. Innspurten mot eksamen er en spesiell periode. Det blir fullere på lesesalen, det blir lengre dager, mikrobølgeovnmiddagsfrekvensen blir hyppigere, antall ting du orker å gjøre når du kommer hjem fra lesesalen blir kanskje mye færre. Eller kanskje du er sånn som synes at alt som ikke handler om eksamen blir veldig kjekt å holde på med når det nærmer seg eksamen? Mange av vennene mine sier at det aldri er så rent og ryddig hjemme hos dem som rett før eksamen. Og at det blir mye mer hjemmelaget mat enn ellers. For da kan til og med rydding og matlaging bli kjempegøy! Det viser kanskje også hvor farlig det kan være å sitte hjemme og lese til eksamen?Men disse bakte jeg heldigvis ikke på dagtid, altså.

Jeg har også pleid å være sånn, men dette semesteret har jeg utrolig nok klart å holde meg til «augustløftene mine» om hvor bra alt skulle bli og hvor mye jeg skulle jobbe dette semesteret. Hvem skulle trodd det?Etter tips fra seminarlederen blir det mye jobbing med slike ark frem mot eksamen.

Men nå er det altså helg, og det tar jeg meg selv om det altså tar mange av de 168 timene det er igjen til eksamen. Turen går til Oslo med Bergensbanen denne helgen, så får vi se hvor mye nærkontakt det blir med pensumbøkene frem til mandag. For husk: alle trenger litt FUDS – Fritid uten dårlig samvittighet!

God helg, folkens!

Ukens studentlinker:

Hver fredag deler jeg ukens studentlinker på Studentbloggen. Her samler jeg opp og deler linker til ukens store og små nyheter om Universitetet i Bergen, studenter og studering på UiB og ellers rundt omkring.

Det var fullt hus og god stemning på Kvarterets valgvake, skriver BT. Med film, debatter, quiz og valgsendinger hele natten var det lett å forstå at mange tok turen. BSTV har også en sak om valgvaken her.

Er Bali-studenten den nye førstereisgutten? spør Universitas. I 1960 kjente alle en som hadde dratt til sjøs. I dag kjenner alle en som har vært på Bali. Litt forskjell på festingen og arbeidet da og nå, kanskje?

Flere studenter mister stipendet enn tidligere, skriver Studvest. I dag blir 40 prosent av studiestøtten omgjort til stipend hvis du står på eksamenene. Ifølge Lånekassen får 39 600 studenter gjort om litt av eller hele stipendet til lån fordi de hadde for høy inntekt, formue eller trygd i 2011. Bergensavisen har også en sak om én av disse studentene.

Apropos studiestøtte: «Bortskjemte drittunger», skriver studenten Erlend Sæter i et debattinnlegg i ukens Studvest.

Og ett apropos til: Husker du feinschmeckeren fra forrige uke? På Studentmorgen hos Studentradioen i Bergen kan du følge Champagnepikens hverdag som bohemsk luksusdyr i fire uker fremover. Haha!

Ikke alle var like fornøyd med resultatene etter budsjettmøtet til Velferdstinget på lørdag, der de fordelte studentenes semesteravgift. – Det vil aldri være nok penger til alle, og det tror jeg aldri det vil bli heller, sier Audun Kjørstad, lederen i Velferdstinget.

Eksamens-tidsfordriv: «Uansett kor god samvittigheit du har etter ein lang dag på lesesalen, fins det alltid eit drøss av fornuftige ting å finne på for å unngå desse grufulle pensumbøkene,» skriv Linn Slåttedal Jacobsen.

Okei, ett aller siste apropos til studiestøtte: trenger du nye klær? Gjenbruk og second hand er tema både hos Under dusken, Bergen Student-TV og Studvest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *