Studentblogg

Endelig helg! | Fredag 2. november

Klokka er stilt en time tilbake og morgenene er lysere. Likevel er det jammen godt når det endelig er fredag og det er klart for helg!

Samme hva slags planer du har for helgene, er det jo herlig i seg selv at det er helg. Selv sitter jeg med hjemmeeksamen denne uka, så det blir noen arbeidsøkter i helga også. Nå som vi er i november har jeg begynt å telle ned til juleferien, det er fint å glede seg til – selv om nedtellingen også betyr at eksamen rykker stadig nærmere… To uker igjen til første skoleeksamen nå, iik.

Sånn kan det se ut når man har hjemmeeksamen. Gjentas i sju dager i strekk, spe ut med passende mengder kaffe og tilsett litt prokrastinering hvis det blir for seigt.

Ukens studentlinker:

Her er et nytt fast innslag på bloggen: ukens studentlinker. Her samler jeg opp og deler linker til ukens store og små nyheter om Universitetet i Bergen, studenter og studering på UiB og ellers rundt omkring.

Det nærmer seg eksamen! Biblioteket for humaniora har langåpent frem til 8. desember. Det er bare å lese i vei!

Tirsdag 6. november er det presidentvalg i USA. Studentersamfunnet slår til og arrangerer tidenes valgvake på Det akademiske kvarter fra kl. 18.00 til 06.00. Det blir amerikansk mat, film, quiz, konsert og mye mer.

– Twitter går utover studiene. Student Mathias Fischer og forfatter Nils Gullak Horvei er kritiske til Twitter i Studvest.

Bergens Tidende skriver en … interessant sak om den lave studiestøtten. Til tross for lav støtte er alle studenter feinschmeckere, skal vi tro artikkelen. Så var det dette med induksjon og representative utvalg, da.

Ca en tredjedel av av studentene ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet og Det humanistiske fakultet oppgir at de ikke kunne tenke seg å velge samme studium dersom de skulle begynne å studere i dag, skriver Studvest.

Universiteter og høyskoler kommer til en blogg nær deg! Noen betaler bloggere for promotering, andre ansetter studentbloggere, skriver Universitas.

I den kommende stortingsmeldingen om forskning vil regjeringen gå inn for at forskning skal bli gjort tilgjengelig gjennom åpen tilgang-publisering, skriver På høyden. Studentparlamentet liker dette.

Samviten, studentmagasinet ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, er ute med nytt nummer. Du finner det (gratis!) på Studentsenteret, rundt på Det samfunnsvitenskapelige fakultetet og andre steder på Høyden.

Studentradioen i Bergen viderebringer fortellinger fra normenn i New York om tilstanden under og etter Sandy.

Humanistisk studentutvalg har en nettbutikk full av morsomme HF-tskjorter og andre HF-effekter. Stilig!

Studentene ved Universitetet i Oslo får nå et studentombud, mer enn 50 år etter at forslaget ble lansert. Dermed får studentene en egen tillitsperson for henvendelser fra misfornøyde studenter, skriver Universitas.

Til slutt: lyspunkt og morsomme innslag i hverdagen er helt nødvendig når man sitter med eksamenslesing, oppgaveskriving – eller begge deler. Hva med litt pauseunderholdning i form av en nettside med hoppende katter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *