Studentblogg

Karriere – og høstferie

Tirsdag var det klart for Karrieredagen 2012 i Grieghallen. Karrieredagen blir arrangert av Springbrettet og er et hjelpemiddel til å samle informasjon og komme i kontakt med potensielle arbeidsgivere. På Karrieredagen kan studenter besøke bedrifter som står på stand, få med seg bedriftspresentasjoner og høre på inspirasjonsforedrag og populærforedrag.


Foto: Jørgen Thune Johnsen

Bergen Student-TV har et innslag om Karrierdagen som du kan se her. Slike arrangement er kjempebra både for oss som lurer på hva vi egentlig skal bli og for dem som allerede har bestemt seg. Her har man gode muligheter til å snakke med bedrifter direkte og se hva man har å velge mellom. Viss man har begynt på et profesjonsstudium eller et studium som for det meste fører frem til et bestemt yrke, går man gjerne en grei fremtid i møte. Verre er det kanskje for studenter på humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag. Tall fra Norsk studentorganisasjon viser at så mange som 46 prosent av studenter på disse fagene ikke oppfatter seg selv som attraktive for arbeidslivet (!). Da er det kanskje ekstra viktig at man tidlig begynner å tenke på hva man kan bruke kompetansen sin til og hva man kunne tenke seg å jobbe med.

I disse karrieredager kan det jo også være greit å minne om at Kandidatundersøkelsen 2011 oppgir så mange som 94 prosent av kandidatene som var ferdige med studiene i 2009 (ved HiB, NHH og UiB) at de jobber heltid. Bare 2 prosent oppgir at de er arbeidsledige. Det er jo verdt å minne seg selv på når man selv eller andre spør: «Jamen, hva blir du da?» Det blir noe av oss også, selv om det kanskje ikke er så lett å vite hva dette «noe» er når man begynner å studere.

Overgangen fra studier til arbeidsliv er også temaet for en blogg, nemlig Karrierebloggerne til Karrieresenteret. Der møter du blant annet en humanist som er midt oppi jobbsøkingen.

Ellers er det visstnok høstferie i Bergen denne uken. Mange ved UiB har «leseuke» eller forelesingsfri i høstferien, så da har man noen ekstra dager til lesing – eller til å like greit ta seg høstferie. Det er jo lov det også, selv om det nærmer seg eksamen. Folketomt er det likevel ikke, på lesesalen min blir det litt fullere for hver dag som går. Høstferie eller ei, det nærmer seg tross alt eksamen. Så får man heller ta seg tid til å nyte siste rest av høsten etter at man er ferdig på lesesalen:

Haust i Bergen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *