Studentblogg

Og høsten kom til Bergen

Plutselig er vi i slutten av september – og høsten er definitivt kommet til Bergen. Trærne har blitt gulere, luften kaldere og mer kjølig og minst halve Bergen har vært forkjølet.

Med høsten kommer også litt ruskevær. Bergen smykker seg med navnet regnbyen, noe som ikke er helt uten hold i virkeligheten (det finnes faktisk bunadsølv til Bergensbunaden formet som paraplyer!). Men det regner likevel ikke særlig mye mer i Bergen enn på resten av Vestlandet, så tilflyttere fra denne delen av landet trenger ikke å forberede seg på så veldig mange flere nedbørsdager. I Bergen kan man til og med skåne seg med en paraply når det regner, det er mer enn hva man kan gjøre på mer vindutsatte steder på Vestlandet. Østlendinger kan dessuten glede seg over at «regn» har en litt annen betydning her i Bergen. At det regner betyr nemlig ikke at det kommer store vannmengder fallende fra himmelen kontinuerlig hele dagen, sju dager i strekk. Det er heller det at du må være forberedt på at det er stor sannsynlighet for at det kommer regnbyge i løpet av dagen.

Løvet er kanskje tørrere andre steder i landet, men høsten i Bergen er jammen ikke så verst likevel. Dessuten er det jo litt godt å være i gang med hverdagene på lesesalen, få på seg litt varmere klær, puste inn klar og kjølig høstluft og se på at høsten farger trærne, litt etter litt. Og heldigvis er det fortsatt lenge igjen til eksamen!

Haust i Nygårdsparken
Høst i Nygårdsparken

2 comments for “Og høsten kom til Bergen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *