10 ting jeg ikke visste

Ti ting jeg ikke visste om Universitetet i Bergen og studenttilværelsen da jeg startet på min utdannelse høsten 2007.

Jeg visste ikke:

1. At Universitets forskjellige fakulteter var spredt rundt om i hele byen. Jeg trodde det var ett stort bygg. Se kart over universitetsområdene.

2. At alle fakultetene, utenom Det juridiske fakultet, hadde ulike institutter som hadde ansvar for de ulike studieretningene. For eksempel er det et institutt for informasjons- og medievitenskap.

3.At det gikk an å gå seg vill i kjelleren på Stein Rokkans Hus.

Wikimedia Commons

4. At det var noe som het «Dekan» som kan kalles lederen for et fakultet.

5. At det var noe som het «Intern overgang», altså overgang mellom studieprogram.

6. At det er en nødvendighet med kaffe eller te i løpet av en studiedag.

7. At en del av professorene er vanlige mennesker som det fint går an å ha en samtale med. (Dette med unntak av ex.phil professoren?)

8. At det er ingen som kjefter på deg om du sovner på forelesning.

9. At det går an å lære seg ufattelige mengder med pensum på ekstremt kort tid og skrive ned alt man kan i løpet av en 3timers eksamen.

10. At gleden over en god karakter ikke varer like lenge som skuffelsen over en dårlig karakter.

Har du innspill? Var det noe du ikke visste før du begynte på din utdannelse? Eventuelt noe du ikke vet nå, som du lurer på?

2 comments for “10 ting jeg ikke visste

1. april 19, 2012 at 10:50 am

Jeg visste ikke:
    At kvaliteten på SIB-trening var så bra at jeg ville slutte på SATS.
    At det er mulig å møte drømmenmannen i en faddergruppe på bare 20 studenter.
    At HF-studenter er kjent for å utdanne seg til «ingenting», psykologistudenter er kjent for å konkurrere om å være pene og Juss for å vise seg smartere enn de er.
    Også viste jeg ikke at det var så deilig å sitte i solveggen utenfor Studentsenteret med en kaffekopp og en pensumbok 🙂

• april 19, 2012 at 12:27 pm

Hehe, fantastisk kommentar, takk skal du ha 🙂 Å sitte i solveggen utenfor Studentsenteret med en kaffekopp og en pensumbok er min favoritt!