Se, der er solen!

Ingen nyter solen som Bergensere! Ettersom det ikke er like mange soldager i året her som for eksempel i Oslo har Bergensere en egen evne til å sette ekstra stor pris på det gode været. Det kan noen ganger virke som om «alle» slipper alt de har i hendene og går ut for å nyte de deilige strålene vi ser alt for sjeldent.

Vårblomster i kassene

I dag er en slik dag, solen skinner fra skyfri himmel og det yrer av liv. Rundt Christieløven, Muséparken, HF-kafeen, SV-plassen, Blom og hele veien bort til Mat-Nat og opp på Ulriken. Fløibanen får kjørt seg og noen tar utepilsen allerede til lunsj. Det er ingen tvil om at våren endelig har kommet til Bergen også. Stemningen er upåklagelig. Studentene setter sitt preg på byen og utenfor Grieghallen danses(!) og skates det. Utenfor det nye tinghuset skates det også. Lurer på om noen drar det helt ut og finner frem engangsgrillen i dag? Soft-is-forhandlerne gnir seg i hendene og vi kan endelig glede oss i lag med øst/sør-norge som har hatt det slik i ukesvis allerede.

Flere vårtegn enn sist jeg vare ute med kamera

Med det fine været nærmer det seg eksamenstid og søknadsfrist. Det burde ikke herske noen tvil, ingenting slår Bergen – og spesielt ikke på dager som denne. Velkommen som student skal du være!