Studentblogg

Wordfeud-oppgave

Jeg jobber mot kort, konsist og entydig. Nå er det ukonsist og tvetydig. Semesteroppgaver, bacheloroppgaven og nå masteroppgaven. Samme leksen om igjen. Litt skrivetips og hjelp til å referere riktig finner man på sokogskriv.no forresten.

Det skulle nesten vært slik at man fikk poeng for hvert ord man skrev, en slags wordfeud for masteroppgaver, eller andre oppgaver. Da hadde kanskje flere fått fart på sakene? Lite poeng hvis man skrev «jeg, ønsker, prøve, kanskje, » og mye hvis man skrev «gjennomarbeidet, analyse, kvalitativ, forskning, litteratur» og så videre?

I gangene er det en jevn dur av den samme stemningen, innleveringer og obligatoriske oppgaver. Det fremmer en følelse i oss. Noen er siste-liten-flink mens noen leverte lenge før fristen og tok vinterferie. Ikke masteren altså, men andre oppgaver.

– 96 dager igjen til innlevering summer noen. Da har vi god tid prøver noen å overbevise seg selv om.

Wordfeud for å få tankene i gang. (les:pause,latskap)

Nå er det vinterferie for noen, så plutselig kommer påsken og så kommer 17.mai og plutselig må man levere. Det beste med å skrive masteroppgave er friheten, men det er også det verste. Mange lurer kanskje på hva som skal til for å skrive masteroppgave. Jeg har laget en liten liste som ikke tar for seg det mest åpenlyse. At man må forske, skrive, slette, forske, lese, skrive, tenke, skrive, tenke, lese, slette, tenke, skrive og skrive litt til.

– Disiplin

– Vilje

– Et tema man oppriktig interesserer seg for, men pass på å ikke dra lidenskapen din helt ut i oppgaven. Da forsvinner den fort i «nedgangsperiodene» som alle studenter er innom.

– Gode lesesalskamerater

– En hjelpsom og kritisk veileder

Flere punkter listen bør inneholde?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *