Studentblogg

Over svevestøvet

Det er ikke til å legge skjul på at Bergen er skapt for at det skal komme litt nedbør innimellom, men tross den dårlige luften vi har for øyeblikket finnes det enkle grep man kan gjøre for å komme seg unna den. For tiden har det altså vært opplett (østlandsk:opphold) noen dager, kaldt og fint vær. I den anledning tenkte jeg at jeg kunne vise leserne av studentbloggen, og spesielt til dere som er potensielle søkere, hva Bergen kan tilby rett over svevestøvet som midlertidig befinner seg her.

Fem minutter å gå fra Universitetet ligger nemlig den berømte Fløibanen, 35kr billetten og du er plutselig over svevestøvet. Men ikke nok med det – for tiden er det snø der oppe også. La meg vise dere litt av den fantastiske byen Bergen!

Skiløype denne veien!

I god tro tok sørlendingen Marianne meg med opp i skiløypene på Fløyen. Bergenseren som jeg er tenkte jeg fra første stund at det er jo egentlig ikke «godt nok» å bare gå rundt i ring i lysløypen på Fløyen. Så jeg så for meg at vi måtte prøve å nå en eller annen slags topp, enten Brushytten, Rundemanen eller Blåmanen.

Litt smørning måtte til

Rogalendinger og sørlendinger er kjent for å gå med smørefrie ski, mens vi bergensere skal smøre selv! Med stålkant og brede skisko var jeg klar for det noe harde og isete føre. (Det var verre med østlendingen på skøyteski)

Nydelig utsikt og vær

Et av mange fine utsiktspunkt

På veien traff vi mange både til fots og på ski, og blant annet traff vi på en annen bergenser. Jeg var litt usikker på veien og spurte frimodig «har du vært på toppen? Blåmanen? » Hun svarte så greit: «Neida, det har jeg ikke, men det er jo greit å kunne si i morgen at i går var jeg på Blåmanen» – Nemlig, akkurat min tanke. Så vi fortsatte stigningen videre mot Blåmanen.

Ulriken

Marianne peker på Ulriken 🙂

Litt vel bratt ned enkelte plasser...

Blåmanen 554moh

Upåklagelig utsikt på vei ned fra Blåmanen

I går var jeg altså på Blåmanen og i lysløypen på Fløyen! Tusen takk for turen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *