Studentblogg

Du som studerer, dette kan vel du?

«Ja, dette kan vel du, du som studerer media og sånn?» Det er juleferie og det spilles og spørres i Geni, Bezzerwizzer, Quiz og andre julenøtter. Selvfølgelig kommer det opp, den setningen der du blir satt i bås og bare svare riktig. Ellers er du ingen god student. «Jammen, du studerer jo det der?». Vel, nå har det seg slik at selv om jeg studerer Infomasjonsvitenskap på UiB vet jeg ikke nødvendigvis hvem som var en kjent Hallodame for NRK og gikk av i 1989.

Jeg har som vanlig observert en hel del i juleferien, som jeg med blandet samvittighet tok meg den friheten til å ta. For juleferie var ikke helt som de andre juleferiene. Ikke hadde jeg hatt eksamen, og ikke følte jeg at jeg hadde gjort nok på masteroppgaven. Men jul ble det i fjor også.

En medisinstudent var også hjemme på ferie. «Du som studerer medisin, kan ikke du ta å se på dette her?» «Eh, joda…. men jeg har ikke hatt om sykdomslære enda». «Ja, men bare se på det, du skal jo bli lege, så hva sier du?».

Like så var det en kiropraktorstudent, en medieviter og ikke minst den stakkars filosofistudenten. De fikk alle gjennomgå, ikke kunne de svare på alle spørsmålene som var forventet at de skulle svare på, og ikke var det like lett å forsvare seg på spørsmålet om hvorfor svarene ikke kom på løpende bånd.

Økonomistudenten burde klare å dele regningen på fellesmiddagen i hodet, naturviteren burde huske hvilket tre som feller bladene grønne og så videre.

Det er forventninger til oss studenter. Vi skal kunne noe, vi skal vise at vi har lært noe. Selv om ikke det er så lett for andre å forstå hvilke fag vi har og hva vi egentlig spesialiserer oss på. Hva kan vi bli? Finnes det jobber for oss akademikere egentlig? Svaret på spørsmålet om hvem denne hallodamen var forøvrig Svanhild Mundheim. Så vet du det, du som studerer historie. Nei, medievitenskap. Eller vent, kanskje du som studerer sosial antropologi vet svaret? Hva kan du forresten bli når du blir stor? Du MÅ vel jobbe i Afrika du?

Ekstremt passende illustrasjon fra colourbox.com


3 comments for “Du som studerer, dette kan vel du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *