Studentblogg

HOT

Iført blant annet den sorte kåpen min gikk jeg til skolen i går, alt var tilsynelatende normalt, bortsett fra at det ikke regnet. Etter bare noen få skritt på fortauet skjønte jeg at her er det noe som ikke stemmer, jeg fikk nemlig en svak følelse av å være i syden. Jeg fortsatte å gå nedover fortauet og det ble bare varmere og varmere, kåpen ble stappet oppi sekken og armene brettet opp. Godt opphetet kom jeg inn på lesesalen der vinduene stod på vidt gap og bordviftene gikk for fullt. Om kvelden tenkte jeg at dette merkelige fenomenet hadde forsvunnet og jeg tok på meg treningstøy for å ta meg en joggetur til Gravdal. Langermet trenings-genser og tights… Etter noen hundre meter rant svetten og når jeg kom tilbake var jeg så rød i fjeset at det ikke var forskjell på meg og tomatene i kjøleskapet, bortsett fra at de så kaldere ut…

Det var i går.

I dag burde jeg vært klok av skade og tatt på meg mindre klær, og jeg gjorde forsåvidt det. En tskjorte under en tynn regnjakke, ja – man vet jo aldri i Bergen!! Regnjakken røk før jeg hadde krysset veien utenfor huset mitt, igjen er det rundt tjue grader og varm vind. Hva er det som skjer?
Husmannssommer, eller Indian summer er en uvanlig varm periode, med temperaturer over 20 grader Celsius, som kommer etter en periode av kjølig vær i høstens innledning. Uttrykket indian summer, kommer av at de nordamerikanske indianerne pleide gå på bisonjakt om det var en varm og solrik høst. (Wikipedia)


På veien til skolen var det ingen tvil om at det var flere som var like værforvirret som meg. Mine favoritter er:

– Mannen med shorts og boblejakke.

– Jehovas vitne med støvler og kåpe (jeg traff forøvrig på 4 stykk av dem på vei til skolen, «jehovas-vitne-vær»…)

– Jenten med shorts og t-skjorte og paraply under armen.

Nyt! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *