Studentblogg

Søke jobb nå?

Solen skinner i Bergen i dag og det er en perfekt inngang på helgen…

«Dere bør egentlig begynne å søke jobb nå» er noe flere av mine medstudenter har fått høre i det siste. Vi er altså i september og allerede nå oppfordres vi til å søke jobber. «Vi» er oss som er ferdig med mastergraden/ evt bachelorgraden neste sommer. Hvordan skal man egentlig gå frem? Skal man slenge på i CVen «Jeg er forhåpentligvis ferdig med min mastergrad innen juni 2012…»

Flickr CC SociaLisBetter

For dere nye studenter er det mange gode råd som kan gis, men et av de bedre jeg har lest er å starte å bygge din merkevare. Hvis man ikke foretrekker å bli omtalt som et slags objekt, er poenget ganske klart: Lag deg et navn som kan googles (ja, er ikke dette er verb nå?) uten at hjerte ditt hopper over noen slag av resultatet. Glem janteloven og konsentrer deg om hva du faktisk er flink til. Skriv det gjerne ned, på LinkedIn for eksempel. Det er skummelt å tenke på at snart er den fantastiske studenttilværelsen slutt, men samtidig så skal det bli enormt godt.

For oss sosiale medier-nerder er Thomas Moen et kjent navn, han har skrevet bloggposten «Bygg din merkevare», som inneholder 8 konkrete tips . Anbefales!

Har du noen gode råd?

God helg!

Post navigation

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *