Studentblogg

Hvor blir pengene av?

Det hagler med utgifter i august, og det ser kanskje ut som at det svære studielånet som kom inn på kontoen aldri kommer til å ta slutt men det gjør det… Mange opplever kanskje husleien, oppstartspakken (nye ting til leiligheten du ikke tenkte at du trengte men som du absolutt trengte), internett og tv som store utgifter – og det er det jo! Men en absolutt stor utgift for mange er alt pensumet som skal kjøpes. Bøker er dyrt. Sånn er det bare.

Jeg har nevnt før at for en del av oss med mye engelsk pensum kan det lønne seg stort å kjøpe brukte bøker via amazon. Hvis du ikke er av typen som er avhengig av å ha en bok å fysisk holde i, kan Kindle for Windows, eller for Mac være et godt alternativ. Da får du ditt eget lille bibliotek på dataen med bøkene du kjøper. Kindle er gratis. For noen dager siden kjøpte jeg for eksempel en bok til $9,9 (cirka 55 kr) som ville kostet meg 299,- i bokhandleren. Man kan markere viktige setninger, kommentere i margen og lignende i Kindle. Man kan også se hva andre har markert og på den måten få hjelp til å plukke ut hva som er viktig fra boken.

Skjermbilde fra Kindle for Mac

Skjermbilde av Kindlebiblioteket mitt

Har du noen tips til hvordan pengene kan strekke lenger? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *