Studentblogg

Hvor skal du bo?

Mange er nok allerede på vill boligjakt og i år som i fjor vil jeg komme med noen tips til en bedre boligjakt.

– Venners venner

– Sosiale medier

– Annonsører, som Finn.no og Hybel.no

– SiB

– BergenStudenten

Først av alt så er ofte det enkleste å finne bolig gjennom venner og venners venner. Har du en venn som har studert i Bergen og skal flytte? Huseiere sparer på å unngå visningsrunder og stoler ofte på tidligere leieboere sin anbefaling. Dette punktet går vel også strengt tatt innenfor sosiale medier og da spesielt Facebook. Likevel vil jeg også anbefale Twitter som en kanal for å søke bolig, der får du både kjente og ukjente til å se din henvendelse.

Foto: UiB. Boligjakt

Mange oppretter også søkerannonser i aviser og på finn.no, hybel.no og zett.no. «Vi er to gutter på 20 og 19 år som … blabla». Kan være nyttig! Aviser som kan være greie å annonsere i er BA og BT, i tillegg har vi Dagen og Vårt Land som også blir brukt.

Når det gjelder studentbolig er det også en god mulighet. Da er det Studentsamskipnaden i Bergen som gjelder. De har et bredt tilbud, men stor pågang, så her gjelder det å være tidlig ute!

Hvis du har funnet deg aktuelle leiligheter men ikke har anledning til å gå på visning selv, har BergenStudenten et genialt tilbud til deg: De kan gå på visning for deg! De tilbyr også annen bolighjelp som for eksempel gode tips angående leiekontrakter, depositum og lignende. Les mer her.

Foto UiB. Bybanen kommer!

BybanenAnkommer1

Mye takket være Bybanen har områder utenfor sentrum blitt mer populært å bo i.

Husk også at det ikke alltid er så lett å finne et sted å bo raskt, vær tålmodig og belag deg på å gå på et par visninger før du finner ditt perfekte krypinn!

3 comments for “Hvor skal du bo?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *