Studentblogg

Klar, ferdig, boligjakt!

Jeg tar frem igjen et innlegg BergenStudenten postet i fjor for oss her på Studentbloggen.

Første gang man kaster seg ut på leiemarkedet kan det være vanskelig å orientere seg. BergenStudenten har 10 tips vi anbefaler alle å følge, så slipper man i hvert fall å få boligrelaterte problemer når man helst skal konsentrere seg om studier.

1.    Vit hva du er ute etter. Avklar hvor du vil bo og hva du er villig til å betale. Hva betyr mest, sentralitet eller pris?

2.    Ikke betal for å se annonser. Vi anbefaler hybel.no, ibolig.no, finn.no og zett.no. Du kan også lage din egen annonse hvor du gir potensielle utleiere informasjon om deg selv og dine preferanser innen bolig. En slik annonse er gratis på hybel.no.

3.    Aldri lei usett! BergenStudenten kan gå på visning for deg om du ikke har mulighet selv. Skal du på visningen selv er det lurt å ha med en venn. To hoder er mer kritiske enn ett.

4.    Undersøk hva som er inkludert i leien, som strøm, internett, vaskemaskin og lignende.

5.    Ha skriftlig kontrakt. Les kontrakten nøye og vær sikker på at du forstår alt som står der før du skriver under. Være ekstra observant når det gjelder oppsigelsestiden. BergenStudenten kan hjelpe deg med dette.

6.    Depositum skal alltid settes inn på en depositumskonto for huseiers regning. Å ha pengene på depositumskonto vil si at verken du eller utleier har individuell tilgang til pengene. Betal aldri kontant.

7.    Husrommet skal inneholde det som er avtalt ved innflytting og i kontrakten. Ta bilder og meld avvik skriftlig til utleier.

8.    Sørg for at du er dekket av innboforsikring.

9.    Ta bilde av boligen når du flytter inn, så vet du hvordan det skal se ut når du flytter ut.

10.    Husleien kan ikke endres før det har gått ett år, og leien kan kun justeres med konsumprisindeks.

Besøk www.bergenstudenten.no for mer informasjon om hva vi kan hjelpe deg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *