Studentblogg

Leonard, Sheldon, Penny og du?

Kom over et interessant blogginnlegg om hvordan TV-serier påvirker våre utdanningsvalg.

Silje skriver  «Det virker som om det er blitt mer «in» å lage seriekarakterer som er smarte. Og hvor bra er ikke det da? Jeg bryr meg lite om alt som blir sagt og gjort er 100 prosent fakta og realitet. Da Ally McBeal gikk på TV, ville alle bli advokater, kanskje flere vil bli noe lignende det Bones er, eller studere realfag, nå som det er disse seriene som er populære?»

Seriene hun snakker om er Bones og The Big Bang Theory.

C Wikimedia.org

Kanskje det frister mer for enkelte å bli fysiker når de ser at man likevel kan få den pene jenta over gangen? Kanskje flere får øynene opp for master- og doktorgrader? Og ikke minst realfag i seg selv. Hva tror du, kan tv-serier ha seriøs påvirkning på våre utdanningsvalg?

2 comments for “Leonard, Sheldon, Penny og du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *