Spaghetti for én

Det er ikke alltid like lett å lage middag, spesielt ikke å lage middag til bare én person. Og la oss i tillegg si at du skal lage pasta, eller spaghetti som er vanskelig å beregne i seg selv. I tillegg er det lenge til stipendet kommer, så man bør spinke og spare på det man har. Fortvil ikke – jeg skal videreformidle et godt spaghettitriks!

«Hvis du skal lage en spaghettimåler selv, er dette trolig det enkleste: Skjær av toppen på en plastflaske og tre spagettien gjennom tuten. Da skal du få igjennom cirka 80 gram.» – Som altså er cirka det som står på pakken at er en vanlig porsjon.

«Vil du ha større porsjoner kapper du av tuten. Har du en kjøkkenvekt er det bare å klippe og veie til du ser at du får riktig mengde. »

Flickr CC HaTM

Det er kanskje ikke det mest nødvendige trikset i verden, men ser ikke for meg at alle studenter har kjøkkenvekt, så da kan det jo være greit… Enkelt og genialt?

4 comments for “Spaghetti for én

1. januar 25, 2011 at 1:00 pm

Sjølv brukar eg «femkronetrikset», eller ca. så mykje spaghetti ein får mellom tommel og peikefinger (eit rom som tilsvarar ei femkrone). Då får ein óg omlag 80 gram spaghetti 🙂

2. januar 25, 2011 at 1:31 pm

Høres bra ut! Og det tilsvarer jo omtrent samme målene som på flaskehullet – i alle fall om man ikke har pittesmå hender… 😉

3. januar 26, 2011 at 11:21 am

Kanskje jeg skal teste ut denne metoden. Selv pleier jeg å koke for mye, og ender opp med å ha det samme til middag to dager på rad. (Noe som er sykt kjedelig)

• januar 26, 2011 at 2:38 pm

Hehe, ja – restemiddag er ikke alltid like kjekt. Lykke til med middagskokingen!