Studentblogg

Drømmedag for forskere

Statsråd Tora Aasland åpnet offisielt Forskningsdagene klokken 12.00 i dag, men for mange hundre sjetteklassinger var allerede Forskningsdagene i gang klokken 10.00. Forskere, studenter og mange hundre sjetteklassinger var samlet i forskjellige telt på Festplassen. Solen viste seg fra sin beste side og humøret på de mange deltakerne var upåklagelig.

Foto: UiB

Foto: UiB

Foto: UiB

Jentene på bildet insisterte på å bli tatt bilde av og ville vite hva de skulle søke på for å finne bildet på nettet. En ny generasjon med andre ord, ikke noe «bildet kommer neste uke i lokalavisa»- her, nei!

Foto: UiB

Foto: UiB

Et gøy arrangement for unge forskere, og jeg må innrømme at det er inspirerende for meg som student å se at det ikke finnes grenser for hva man kan forske på. For å sitere Tora Aasland: «Man kan forske på alt i fra doruller til meitemarker»

I morgen er det forøvrig Kunnskapsfest på Festplassen, klokken 11.30. Der kommer blant annet Kåre Magnus og Heidi Marie (kjent fra NRK Super om det skulle hjelpe) for å lede showet. Og for en tidligere nye medier student som meg selv liker jeg veldig godt at det skal være «30 interaktive forskningsstasjoner»!

Har du tenkt deg på arrangementet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *