Studentblogg

Harvard vs. UiB

I går overhørte jeg noe litt artig, som hadde med UiB å gjøre. Og jeg kunne ikke unngå å tenke at jeg var litt enig. Det hadde seg nemlig slik at de to jentene jeg hørte, snakket om Harvard og Yale, og at de ikke helt forstod hvordan UiB kunne være på samme liste som de universitetene. Ikke fordi UiB er et dårlig universitet, men fordi Harvard og Yale er omtalt i «alle» amerikanske filmer som handler om high school – college- overgangen, og dermed blir det litt fjernt å sammenligne UiB med dem.

Flickr CC Will Hart

Og for tiden går det også mange Tv-serier som omhandler prestisjetunge universitet. Da blir det litt rart, eller i alle fall fjernt at UiB er på samme liste som Harvard, Yale og Stanford. Vi kan uansett være veldig stolte over å gå på UiB da det er det beste universitetet i Norge. Ja, det er jo Norges svar på Harvard 😉

Foto: Universitetet i Bergen

Hvis du er interessert i å lese om begrunnelsen, eller kanskje du vil se topp 200? Da anbefaler jeg The Times Higher Education’s side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *